Monday, January 10

Pinjaman Dunia.



Salam semua. Sorry lah, takde benda nak di updated. Sebab takde benda besh pon kot. Kerja kerja dan kerja. Haisyooh! Hari-hari mengadap laptop. Design itu, design ini. Omg. Bosan gilak pulak jadinya. Tapi bagos jugak. Banyak ilmu yang shaye dapat setakat ni. Syukur alhamdulilah.


Berbeza kot life dulu dengan sekarang. Dulu boleh nak happy-happy. Merayap sana-sini, kelas nak pegi ke taknak suka hati. Student life. Rinduu kott. Zaman-zaman bercinte dulu. Zaman-zaman bujang dulu. Sweet memory kot. Ada pahit manisnya. Tapi sedar tak sedar semua itu hanyalah pinjaman dariNya.


Kalau sampai satu masa kita rasa bahagia, sampai satu masa jugak kebahagiaan tu akan diambil balik nikmatNya. Hidup ni macam roda. Kadang kita di atas, kadang kita di bawah. Syukur dengan apa yang kita ada. Cukup dengan segala nikmat yang kita dah kecapi. Cuma jangan kita tersungkur dek kealpaan diri sendiri atau terpengaruh dengan orang sekeliling cukuplah.


Bersyukur dengan apa yang telah shaye lalui. Dengan ujian demi ujian yang menimpa. Mungkin shaye dah menjadi cukup kuat sekarang. Mulut cakap kuat, tapi hati? Haha. Senyum di luar, sakit di dalam. Yeahh, shaye masih belom cukup kuat lagi. Sometimes shaye akan menangis, menangis dan menangis. Depan orang shaye kelihatan sangat kuat. Tapi dibelakang, di suatu sudut shaye akan terperosok sendiri sembunyikan tangisan. Betul cakap kaunselorku, hati yang rosak takkan nak mintak orang tolong ubatkan. So, shaye harus betol-betol kuat untuk semua ini. Damn. *Apehal aku nak meleleh ni.


Tadi baru lepas cakap dengan Mama. Mama ada cakap something. Okeh, apehal shaye menangis masa borak dengan Mama tadi? Gila. Nampak sangat shaye ni lemah. Dush. I miss my life. Shaye selalu cakap, jangan pandang belakang. Pelis jangan pandang belakang, tapi sedar tak sedar benda tu mengekori kita even kita tak pandang belakang pon. Hmm.


Kaunselorku berpesan, kena selalu jaga diri. Harus kuat. Shaye ditempat baru. Agak susah nak adapt semua benda kat sini. Rasa macam kat dunia asing. Huhu. Stress kott. Doakan shaye sentiasa bertabah.


P/s : Sorry. Post memang jiwa kacau.

3 comments:

iedchan said...

jangan stress k..jgn leleh k..kuat kan diri..:)

Nescafe ais said...

Banyak kenagan terindah apabila ingat balik zaman2 yang dah lepas. Walaupun indah, kenangan hanya tinggal kenangan yang tersimpan dalam memori.

LoSeR_LoVeR said...

i will...good luck nemo chayunk...=)

Lazada Philippines