Thursday, January 6

Welcome 2011, Goodbye 2010

Salam. Welcome back. Sorry sebab lama bercuti dari menulis. Menulis pon entah apa-apa je kan sejak akhir-akhir ni. Langsung tak berilmiah jadinya. Sebelum apa-apa, Selamat Tahun Baru uols ! Rasa macam masih belum terlambat untuk shaye wish kepada semua. Harap uols boleh tanam azam kat diri masing-masing.

Firstly, I would like to apologize to everybody sebab memang tak updated belog. Shaye menghadapi tekanan hebat. Yep, I’m officially break up with incik. And I don’t want to talk about it. Sebab apa, kenapa, macam mana boleh jadi macam tu, let’s keep it as a secret. Anggaplah kami takde jodoh. Biarlah shaye, family dan orang terdekat je yang tahu. Ada ramai hati yang perlu shaye jaga, so just keep it.

Secondly, I’m officially into something. And I’m also don’t want to share about it yet. Biar masa menentukan segalanya. Dan shaye hargai apa yang shaye ada. And from now on, I’m just move on with my new life. Yeahh, my new life. Let me tell uols about my new life.

Buat masa ni, I’m doing my industrial training at Damansara Perdana dengan 3 orang kawan. Memang seriously, susah jugak nak hidup sebab kos sara tinggi banyak oh. Hari-hari pergi kerja naik taxi, makan pon mahal, makan malam? Ikot mood la nak makan ke tak. Tapi makanan wajib tu bila malam ialah Maggi takpun roti. Nak beli makanan lagi, tak payah la kot. Bankrap. Nak masak lagi la, nak beli dapor gas pon tak mampu. Hehe.

Waktu kerja 9am-6pm. Tempat kerja, semuanya setakat ni ok. Syukur. Semua staff ok dan banyak membantu. Tapi biasalah stress kerja tu memang ada. Kami start dari zero kot. Hehe. 3 daripada kawan shaye ambil bahagian Networking. Dan shaye ambil bahagian Multimedia. So, shaye kena bantu Designer tu design everything. It’s not difficult to learn, tapi kena minat. Dan memang my expectation nak belajar lebih pasal design. Because I love it.

Balik kerja, takde apa pun dibuat. Balik just berehat dan online sket pastu tido. Takpun layan-layan perasaan ke. *Apehal kau Nemo? Huhu. Ok jugak kot bila dah start praktikal ni. Tak banyak benda nak fikir. Takde sebab nak ingat-ingat benda sedih sebab tak sempat pon. Nak dating-dating pon tak sempat kot. *Kau nak dating dengan siapa Nemo? Haha.

Okeh, that’s only the beginning of my new life. Semoga dalam tempoh akan datang, shaye akan mencapai misi shaye. Doakan shaye dapat menempuh hidup dengan ceria hendaknya. Thanks kepada yang sentiasa ada di sisi shaye ketika shaye sangat memerlukan. Thanks kepada semua. Thanks kepada group "IT". Dan tak lupa kepada pembaca belog cik Nemo ni, thanks banyak-banyak. I love uols! Muaaahhh!

Cik Nemo bangkit kembali.


1 comment:

iBu aDaM aLiShA said...

semoga ko sentiasa apy..
i alwaz with u..:)

Lazada Philippines