Thursday, March 24

Mencantas, Mencaras, Merampas !

Salam semua. Haha. Tengok tajuk macam ape kan? Actually ada orang tak bagi shaye buat tajuk ni, tapi disebabkan shaye dihentam hebat, maka terkeluarlah topik berikut untuk menjaga nama baik shaye juga. Ecececeh! Mencantas, Mencaras dan Merampas! Huhuhu. Sejak akhir-akhir ni shaye telah dikecam hebat oleh teman-teman shaye dan dituduh berniat untuk mencantas, mencaras dan merampas! Gila okeh. Nah bukti.






See? See? Kejam tau. Hahaha. Tak baik tuduh shaye mencaras. Shaye tak buat pon benda-benda macam tu. Lagi-lagi nak mencaras membe-membe sendirik. Adalah tidak baik di sisi undang-undang persahabatan. Hahaha. Ayat bukan main.


Baik aku cantas megi daripada cantas BF orang.


Nak tahu apesal diorang ni kata shaye mencaras diorang? Haha. Itu rahsia. Asal korang pecaye shaye dah la. Hahaha. Shaye saje je menyakat diorang ni. Seronok kott gado-gado wrestling tumbok-tumbok kat rumah. Maklumlah, rumah shaye ni kan dah dikenali sebagai Rumah Perlindungan Orang-Orang Meroyan. So, pekik-memekik, menjerit keterlaluan secara tiba-tiba, ketawa sampai pecah lampu, dah pon jadi perkara biasa dalam rumah ni. Hahaha!


Niza

Fira


Actually masa mula-mula pindah, Rumah Perlindungan Orang-Orang Meroyan ni memang penghuninya stok budak-budak yang menghadapi kemurungan termasuklah shaye. Kata pon shayelah presiden. Gila ah. Tak boleh lupa saat-saat nak bangkit semula tu. Alhamdulilah, budak-budak rumah sangat memahami shaye dan diorang pon bukannya happy sangat dan oleh sebab itu, kami sama-sama usaha untuk keluar dari penyakit kemurungan itu.


Sanggup bangun pagi nak pegi Tesco.


So, macam-macam kami buat untuk lupakan semua kesedihan yang berlaku. Alhamdulilah, berkat kawan-kawan juga. Syukur sekarang ni kalau nak meroyan pon, confirm kena gelak. Pastu ni dan dan la keluar kes caras mencaras ni. Meriah gila kott kat rumah ketawa. Diorang tuduh shaye mencaras diorang. Eh eh nak kena ni. Haha. So, kepada kawan-kawan takmo fikir bukan-bukan okeh. Shaye takkan mencaras sesiapa pon. Sebab shaye tahu macam mana sakitnya kena caras. Hahaha.


Shopping is the best therapy.

Kita kawan kan?


So, kesimpulannya ialah shaye memang tak mencaras siapa-siapa. Pastu, shaye nak cakap thanks kepada budak-budak rumah yang gila-gila dan sentiasa melayan karenah shaye yang pelik-pelik. Sometimes shaye memang berkelakuan pelik atas sebab-sebab tertentu tapi baguslah diorang ni sangat peka. Kira kalau shaye nak terjun dari tingkat 21 pon confirm diorang selamatkan punya kan? Ye ke? Hahaha. Entah berapa kali shaye menangis depan diorang tapi bagus, diorang tak pujuk pon. Sebab shaye memang perlukan ruang untuk diri sendiri. Tapi itu masa zaman-zaman meroyan la kan. Hehe. Btw, thanks korang! Jangan lupa shaye bila dah kaya nanti. Hehe.


*Gambar adalah sekadar hiasan.

4 comments:

cengkerangcipot said...

hahaha klaka je gado2 kat fb..
ohoho

Izyan Masri said...

aiip,nak kena babap ni.ingatkan ape lahh tadi.suspen je.xD

Jawa a.k.a USERMODE said...

dramaaaaaa ~!!!!!!!!! XD

Anonymous said...

hehhee...sy hani(bkn name tol)leh x nk msk rmh perlindungan2?? hahha...thanks nemo....syg kamu!!!tp klu dh kaye t sy x pastila ingt awk ke x...hahha...

Lazada Philippines