Thursday, March 31

Selalu pergi oversea? Ada boyfriend/ girlfriend duduk oversea?

Salam semua. Selamat tengah hari. Psssstttt! Selalu pergi oversea? Selalu? Kalau selalu, selalu tak buat call? Tak? Risaukan bil melambung bila uols balik dari oversea? Dats why selalunya bila kawan-kawan shaye berada di luar negara untuk satu tempoh, shaye takkan dapat hubungi diorang. Sebab? Risaukan bil melambung-lambung bila dah balik Malaysia ni. Hmmmm. Kini tidak lagi ye kawan-kawan.


Dengan Flexiroam, uols boleh menerima dan membuat panggilan tanpa had hanya dengan RM10 sehari! Flexiroam juga adalah yang pertama yang menyediakan kemudahan membuat panggilan ke luar negara tanpa menukar nombor asal. Setakat ni, Flexiroam boleh digunakan di 15 negara termasuk China, Australia, New Zealand, dan UK. Menarik bukan? Jadi apa tunggu lagi? Jom sign up untuk Flexiroam kalau berminat.


Antara kelebihan Flexiroam ialah dah tentunya ini adalah cara terbaik untk berjimat apabila membuat panggilan ke luar atau mendapat pangillan dari luar negara. Hanya serendah RM10 sehari dan RM2.75 sehari untuk korporat (ikut terma dan syarat). Dan yang paling penting, ia tak memerlukan kita untuk tukar nombor yang asal. Yelah, leceh kan bila dah kat oversea pakai nombor baru lepas tu kena bagitahu kat kawan-kawan lain yang itu nombor baru uols. Isyh.


Macam mana nak buat? Senang je. Sebelum berlepas ke luar negara, uols perlu aktifkan Flexiroam dengan dengan hantar SMS ke Flexiroam sebelum berlepas. Then, lepas tiba ke negara destinasi, uols perlu beli simcard baru, maksudnya simcard di negara tersebut then daftarkan ke Flexiroam. Bila dah buat pengesahan, terus boleh buat panggilan. Uols dah termasuk di bawah servis Flexiroam. Mudah kan? Kalau tak faham, boleh refer SINI.


So, kepada sesiapa yang ada boyfriend atau girlfriend yang duduk kat oversea tu pon boleh guna Flexiroam. Serius murah. Cubalah uols calculate berapa banyak yang uols guna untuk gayut dan bandingkan dengan Flexiroam? Hehe. Setakat ni kebanyakannya menggunakan Skype, tapi bila dah orang Malaysia sendiri yang buat benda ni, takmo support ke? Hehe. Lagipon Flexiroam tak perlu nak online-online bagai untuk buat call. Guna simcard je dan yang paling penting mesti ada telefon. Faham? Ececeh!


Sekarang takkan ada lagi masalah untuk berhubungan dengan orang jauh, kurang kasih sayang ke hape sebab uols boleh buat call dan terima panggilan tanpa had. Yelah kan, kalau nak guna caj roaming biasa, memang sangat mahal la kan. Nak borak pon kena cakap laju-laju takpun cakap point-point penting je. Silap-silap kena tulis dulu atas kertas pastu baru buat panggilan. Taknak kena shocking bill punya pasal.


So, kami dari Team Flexiroam nak ajak uols ramai-ramai gunakan Flexiroam ni. Yang pertama di Malaysia. Actually Flexiroam ni baru je launching semalam. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Flexiroam ni, boleh pergi ke web FLEXIROAM. Boleh like di Facebook, dan boleh follow di Twitter. Nak baca belog Flexiroam kat SINI.


Apa yang shaye buat kat sana sorang-sorang? Try guna Flexiroam keh? Eh eh, pasal launching semalam dah start masuk paper. Boleh baca SINI. Haha. Okey, jom tengok video dari Flexiroam kat bawah ni sebagai penutup. Sekian terima kasih.


"Now not everyone can fly, but everyone can roam"


Happy Roaming !



*Gambar takde kena mengena sebenarnya. Tapi asal kitorang pakai baju Flexiroam, okeh la kan? Nantikan update seterusnya!

3 comments:

farysa said...

i tengah cari sekarang!
thankyou babe
btw,
xleh ke kalau guna sim yg malaysia je?
mcm leceh pulak nk kne beli simkad yg luar

cik Nemo said...

heheh. mmg guna simcard Malaysia, tapi kena jugak beli simcard luar sbb die nak divert kan nombor tu ke nombor Malaysia. :)

Anonymous said...

Utk call sahaja ke? Internet camane? Sy nak ke australia..nak pkai waze app..perlukan internet line..oh ye caj flexiroam ni akan caj ke bil hp msia ke?

Lazada Philippines