Friday, April 29

Sampai Hati Kau Kak Buat Adik-Adik Cenggini

Salam semua. Good Morning! Awal tak update belog? Haha. Actually shaye dah apply cuti hari ni sampai Selasa. Terbaik kan? Jap lagi nak berfoyes-foyes pastu terus balik Klang! Okay, shaye nak story kisah sedih kami adik-beradik angkat ni. Hajat di hati malam tadi kitorang nak celebrate birthday akak kitorang. Yelah, birthday dia 28 April. So, dengan gigihnya kitorang serang rumah dia, konon-konon nak buat suprise kat dia. Apelagi, jom SERANG!!!!!!!!!





See? Yang turut serta pada malam semalam ialah shaye, Fira dan Pojie. Punyelah gigih kan memanjat tingkat 17 malam tadi tau. Actually kitorang dah call akak, tapi atas sebab-sebab tertentu dia tak reply. Cett! So, kitorang decided untuk serang je rumah akak.

 

Alangkah sedih rasa hati, sampai-sampai takde orang pon kat rumah. Konon-konon nak tunggu lah kan. Sebab akak kata dia nak keluar celebrate dengan husband dia dulu, bajet-bajet confirm dia balik la jugak kan. Jiran depan rumah kata, akak ade kat rumah! See? Sengaja taknak bukak pintu! Kak, kau tengok kak? Adik-adik datang kena duduk luar je. Sampai hati!




See? Siap mangga pintu bagai! Yelah, kitorang faham. Khamis malam Jumaat, birthday dia pulak tu! Padahal time tu baru jam 11pm, takkan dah tido kott kan?! Ehem! Puas kitorang membahan kat luar pintu. Haha. Lagipon rumah pon gelap aje tau. Takpe takpe!




See? Sampai kek pon dah cair !




Sedih muka masing-masing! Hahaha!



Akak, tak sudi ke nak makan kek kitorang ni?



Nasiblah! Sebab akak tak balik-balik, kitorang celebrate dulu ajelah! Happy Birthday sis! Kitorang potongkan ek? Potong ek? Hahaha! Nasiblah kitorang makan kek sendiri aje lah!



Adik-beradik terbiar. Kesian! Sangat!



Kira okay lah kan. Makan sambil tengok pemandangan KL. Ala-ala makan restoran berputar la kan! Hahaha. #bajet



Takde pinggan, makan aje lah atas kertas.



Okay, kek selebihnya kita bagi kat sis. Tampal je kat pintu pagar dengan hadiah-hadiah sekali. Itu shaye tengah tulis surat cinta dengan ayat-ayat #sentap sebab tak boleh nak celebrate sama-sama.

 

Dah la. kitorang balik aje. Dengan hampa tapi puas sebab balas dendam dengan makan separuh kek! Hahaha. Conclusion nya, next time agak-agak jadi birthday gurl sila bersedia kat rumah saja. Sila ingatinya,mana tahu ada banyak lagi kejutan kan! Kan!

Buat sis :

Happy Birthday, kak! Semoga dipanjangkan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki. Semoga sentiasa berbahagia dengan orang yang tersayang.

4 comments:

Encik Psychopath said...

pojie ajak. kite tak ajak.

intanurulfateha said...

heeeeeeeeeeee org tuh kan.. makan kek kan.. dgn kan.. ehem ehem diewwwwwwww :p

cik Nemo said...

Encik Psychopath : nanti kite ajak awak pulak okay! :)

cik Nemo said...

intanurulfateha : siapa? siapa?

Lazada Philippines