Monday, April 4

Siapa kata cik Nemo pendiam? Pendiam tu buat kite kurang dosa ape. Haha.

Salam semua. Haha. Entah siapa la kata shaye ni pendiam kan? Kan? Bak kata budak rumah shaye, shaye lah budak yang paling tak reti senyap. Actually memang betul pon, shaye memang pendiam. Tapi tu kalau uols mula-mula kenal shaye la kan. Memang pendiam sejak dari kecik. Tak dinafikan. Ikot perangai Abah la ni. Sila salahkan beliau. Oppss!


Kalau nak ikotkan sejarah pendiam shaye, memang gila-gila punya. Masa kecik sebijik macam budak-budak bisu. Oppps! Masa kecik-kecik dulu duduk dengan pengasuh, shaye tahu angguk dengan geleng kepala je. Yelah, ibarat ada emas ni dalam mulut. Sure pengasuh shaye tu rasa nak tampo-tampo je mulut kan? Haha.


Dengan kawan-kawan, kat sekolah shaye banyak cakap. Memang pandai berlakon kau. Hehe. Sebenarnya, shaye nak banyak cakap ikot mood. Shaye tak boleh cakap banyak banyak banyak sangat nanti penat. Bila penat, shaye jadi pendiam balik. Padan muka. Lagipon shaye ni kalau dah bercakap lebih memang macam tak hingat dunia. Jap lagi ada pulak yang terasa itu ini. Dush. Sila salahkan Mama pulak sebab itu perangai dia. Haha.


Apa-apa pun kalau siapa-siapa yang dah kenal lama dengan shaye tu baru tahu shaye cemana. Ye, shaye tahu dah berapa juta orang cakap shaye sombong tapi korang salah. Haha. Selagi uols tak tegur shaye, selagi tu la shaye tak tegur uols. Bukan sombong tapi jual mahal. Boleh? Eh bukanlah, bukan sombong tapi sebenarnye pemalu. Sangatttt! Sila muntah. Haha. Okey lah, itu saja. Video kat bawah ni sebenarnya shaye nak buat vlog konon-konon nak ajak korang pergi karok kat Alamanda semalam, tapi tak nyempat nak update. Haha. Ajak sekarang pon tak guna. Sebab dah pergi dah semalam. So, shaye tutupkan suara. Tengok ajelah. Ni dah siap-siap nak keluar dah ni. Sempat lagi kau nak record-record vlog bagai. Hahaha.

video

4 comments:

saya_arief said...

kami replay video tu berulang-ulang kali.
hahaha.
:P

cik Nemo said...

hhahaha rajinnye...:)

Mr Strider said...

betul tu..sometimes baik kita duk diam2 dandengar org cakap bak kata wiseman.."Knowledge speaks, but wisdom listens"..

Regards,
-Strider-

cik Nemo said...

strider: yeahhhh, agree with dat. :)

Lazada Philippines