Saturday, April 23

Tahniah Hana Love Nest, Tahniah Ailyl ! Tunggu Giliran Cik Nemo pulak lepas ni. #berangan

Salam semua. Oh penat gila hari ni. Sangat bizi okay! Shaye kat rumah ni. Esok dah nak balik dah. Haisyoooh! Cepatnya masa berlalu. Hari ni lepas zohor sampai ke malam shaye keluar. Bukan pergi deting, tapi keluar dengan Mama. Deting pejadahnye kan? Boyfren pon tadek. Kesian. Esok dah nak balik rumah sewa balik. Sangat malas je rasanya.

Hari ni bukak Facebook ape semua, terkezut okay. Ape pasal semua orang nak kawen, tunang semua? Sangat jeles ni. Huhu. Minggu lepas blogger faymous Ailyl Rozana kita dah selamat jadi Puan Ailyl. Syukur. Pagi tadi bukak Facebook si blogger comel Intan Nurul Fateha, dia pergi majlis pertunangan si blogger cun sorang ni namanya Hana Love Nest bertunang. Bertunang pulak dengan sipolan blogger Che Arm. Oh gila ah masing-masing. Semua nak senyap-senyap okay. Mengejut pulak tu. *thumbs up* Psttt, bukan si Hana tu sama-sama dengan shaye baru putus cinte ke? Compius kejap. Dah-dah jum kita tengok gambar diorang tunang dengan kawen!


Ha, ni la majlis tunang Hana. Heh? Bukan ni Intan Nurul Fateha bersama si Rockers Beriman ni ke? #ops. Yang ni bukan okay. Macam mana boleh silap upload ni. Ini BAKAL ye kawan-kawan! BAKAL ape? BAKAL menyusul. Haha!


Hoi! Ape ni Nemo? Main-mainlah kau. Yang ni bukan si pengantin baru Puan Ailyl. Tapi yang ni pengantin lama si NatashaE1. Uols, jom cakap "Next" ramai-ramai! NEXT!


Eh eh? Ni bukan ke Gadis Kekwat tuh dengan Ahmad Buibui dia? Cett! Memang cik nemo ni nak kena kan sebab tayang gambar orang lain kan? Kan? Ha yelah-yelah! Jom jerit nama Hana laju-laju! Hanahanahanahanahanahanahana!!!!!!!!!!!!


Tadaaaaaaaaaaa!


See? Cantikkan dia? Berseri-seri. Okay, jom tengok Puan Ailyl pulak!


Canteeeeeeeeeekkkk!

Apa-apa pun tahniah diucapkan kepada blogger-blogger tersebut. Semoga bahagia hingga ke akhirnya. Pagi tadi pelakon Ashraff Muslim bertunang kan? Tahniah juga diucapkan. Hari ni jugak ex-housemate shaye masa kat Johor dulu bertunang. Cett! Langkah bendul ni. Sabar je lah! Ini pon senyap-senyap juga. Dua hari sebelum majlis, baru jemput. Rumah dah la jauh. Cett! Tapi takpelah, semoga berbahagia hendakNya.

Shaye tumpang gembira atas kegembiraan mereka semua. Bila giliran cik Nemo? Entahlah. Jeles pon ada, maklumlah pelamin anganku musnah 3 bulan lepas. #nanges. Tak pasal-pasal kena cari tapak pelamin baru. Tapi takpe, semua orang tak percaya shaye dah tua. Kan Tetau? #namaManja buat adik Tetaufiq kita. Itu si Tetau ajak uols pergi deting tuh, pergi la join dia esok kat Mid Valley. Haha. Haisyoh! #mengeluhkuatkuat. Lepas ni kaut semua ilmu yang ada kat tempat praktikal, cari kerja bagus-bagus lepas tu kawen. Yeaaahh! Boleh? Sape nak jadik calon sila angkat tangan. #muntahhijau


Jom #larimasukhutan fikir masa depan!

16 comments:

cikgu fiQ said...

biLe nak kawen pLka?
hehehehe!
juz BW ere....
foLLOw lah kaLu sudi,,
http://simpleasfiq.blogspot.com

FiQx said...

saye lah Tetau tu, wink2, nomoooooo! ehem2 <3

cik yuz said...

kamu bile lagi?

[sutera kasih] said...

laaaa patutla dorg tu senyap jekk..rupanya dok busy ngn mjlis masing2..erkk..aaah kan bukan ke HLN tu baru pts cinta ke aritu?ok2 tutup cerita..btw, tahniah semuanya..hrp2 lepas ni turn cik nemo pulokk :)

intanurulfateha said...

lpas neh nemo nye turn plak! tak sabar lettew! :p

Natasha said...

cett keji..... tunggu aje bulan 7...akan ada putera bunian turun dr kayanagn nak bertunang dgn anda:))...sy akan pastikan sy buat liputan meluas...jaga kamu:))

cik Nemo said...

Natasha: ehem! ape bulan 7? Hahaha! Tak takott!

cik Nemo said...

intan: eleh! die dulu kott! :)

cik Nemo said...

sutera kasih: haha. doa aje lah ye! :)

cik Nemo said...

cik yuz: ehem, kamu dululah!

cik Nemo said...

Fiq: ehem! takmolah majuk2. haha <3

cik Nemo said...

cikgu fiq: kawen? oh oh. entah le..:)

Matjoe said...

wah teruja gak HLN ngan cik arm. tahniah laa. dah smpi seru dah

cik helena said...

ohh bulan 7 eh!jeles niiiiii!hahahahaa

bila amer nak masuk minang ne,,haih!

Orked said...

eh kita jmpe kan hari tu? tak smpat borak pnjang. :)

eykameow said...

cakap siang pandang2, ckp malam dgr2.... lalalaa~

Lazada Philippines