Thursday, May 26

Bosan makan ABC? Jom makan ABC berperisa buah di Fruit Land!


Lokasi Mutiara Damansara merupakan “lubuk makanan” di mana kita boleh makan apa saja yang kita inginkan kerana semuanya ada di sana. Kali ini saya ingin membawa anda suatu tempat makanan di mana kita boleh menikmati buah-buahan segar sebagai dessert istimewa daripada Fruit Land. Bertempat di Ikano, Mutiara Damansara dan setakat ini outlet Fruit Land yang lain boleh didapati di The Mines Shopping, Jusco Cheras Selatan, Jusco Taman Maluri, Jusco AU2 Setiawangsa, De Garden Ipoh, Viva Home, Subang SS15.


Fuit Land berasal daripada produk Fruity Lolo di mana ia berupa ABC yang berperisa buah-buahan segar. Kombinasi buah-buahan dan perasa amatlah sesuai dan berpadanan serta menarik perhatian. Uniknya di Fruit Land, anda boleh memesan apa jua jenis dessert sejuk dan panas. Dessert sejuk adalah berupa ABC berperisa buah-buahan. Ia menyediakan pelbagai jenis buah-buahan dari buah-buahan import termasuklah buah-buahan tempatan. Antaranya ialah Rainbow Sago Lolo, Mix Fruits Sago Lolo, Corn Sago Lolo, Dragon Fruit Sago Lolo, Durian Sago Lolo, Coconut Sago Lolo, Watermelon Sago Lolo, Yam Sago Lolo, Kiwi Sago Lolo, Strawberry Sago Lolo, Honey Dew Sago Lolo, Papaya Sago Lolo, Cincau Ice Sago Lolo, Red Bean Sago Lolo, Mango Sago Lolo, dan Banana Sago Lolo.

 Honey Dew Sago Lolo

 Mango Sago Lolo

 Rainbow Sago Lolo


Dessert panas adalah seperti Soya dan Taufufa. Antaranya ialah Black Sesame Taufufa, Peanut Taufufa, Red Bean Dessert, Green Bean Paste, Almond Paste, Peanut Paste, Peanut Dessert, Black Sesame Dessert, dan banyak lagi. Fruit Land bukan sahaja menyediakan dessert panas dan sejuk, tetapi ia juga menyediakan makanan asas dan pembuka selera. Makanan yang disediakan cukup menepati misi Fruit Land iaitu berunsurkan kesihatan kerana setiap makanan yang disediakan tidak berminyak walaupun makanan yang bergoreng.


Salah satu dari appetizer. Lupa nama dia. Harus cuba sebab sedap!


Fruit Land juga menyediakan makanan yang pelbagai, dari western ke Nasi Lemak. Di samping itu, Fruit Land turut menawarkan kami dengan harga-harga promosi. Jadi, kami mengambil peluang tersebut untuk mencuba setiap makanan yang disediakan. Ternyata percubaan demi percubaan langsung tidak menghampakan kami. Semuanya sedap belaka dan merupakan makanan yang sihat.

“Buah-buah Fruit Land semuanya segar-segar. Sebab Mango Lolo, Honey Dew Lolo buah-buah dia segar tapi perasa dia manis yang berpada-pada! Saya suka” – Zai
“Makanan dia langsung tak berminyak, betul-betul makanan untuk orang diet. Yelah, makan tak berminyak lepas tu makan buah banyak-banyak”-Hani
“Appetizer dia sedap! Macam buat sendiri dari rumah!”-Niza


Harga biasa untuk satu dessert buah-buahan adalah RM7.90 ke RM9.90. Berbaloi dengan harga. Menarik kan? Jadi apa tunggu lagi? Jom kita serbu Fruit Land! Kalau bosan makan ABC kat kedai biasa apa kata try dessert dari Fruit Land! Anda takkan menyesal!

1 comment:

Cik Elyn said...

dah macam dalam rancangan jalan-jalan cari makan dah. hehehe. mcm best jek :)

Lazada Philippines