Sunday, May 8

Mama I Lebiu !

Salam semua. Bukak-bukak belogspot semua orang dah update pasal Hari Ibu. Wahhh! Mana boleh jadi kan, shaye pon nak juga update pasal Hari Ibu. Sebab shaye takde Ibu, tapi shaye ada Mama. Actually shaye dah siap-siap ni kejap lagi nak hang out dengan Mama. Ye, shaye tak balik diz week tapi nak hang out dengan Mama jugak kat KL jap jap lagi. 

Apa-apapun, Selamat Hari Ibu buat semua ibu di dunia. Sayangilah ibu anda sepenuhnya sebab hanya dia yang  menyayangi uols sepenuh jiwa raganya. Masa kecik-kecik dulu sampailah dah besar panjang ni, Mama je lah tempat shaye mengadu. Setiap masa shaye akan update perkembangan diri dekat Mama even jauh mana pon shaye pergi, setiap apa yang shaye buat, setiap apa yang terjadi.

Alhamdulilah, Mama shaye sangat sporting. Kalau masa kecik-kecik dulu dia layan kita macam budak-budak tapi bila dah besar ni shaye jadi kawan baik dia pulak. Haha. Kelakar. Apa-apa pun Mama sentiasa ada dengan shaye even sebesar mana pon kesalahan yang shaye dah buat masa zaman muda-muda biarpun sekarang.

Satu ayat yang takkan shaye lupa dan setiap kali teringat, dan buat shaye menangis :

"Bila Mama tengok anak perempuan Mama tengah sedih, kecewa, effect dia kat Mama sekali. Mama pon jadi sedih sama, susah hati, tak boleh tidur teringatkan kau. Sakitnya terasa. Tapi bila kita tengok anak perempuan Mama happy, Mama pon turut happy, senang hati." 

(lap air mata)

Dah-dah, apehal kau nak sedih-sedih bagai. Apa-apa pun, Selamat Hari Ibu untuk semua ibu-ibu. I love you, Mama.

Jangan tanya. Ini zaman kegemukkanku. 


p/s : Mak cik Ramlah, I love you jugak. :P

1 comment:

[sutera kasih] said...

selamat hari ibu to mama cik nemo :)

Lazada Philippines