Sunday, June 19

Berikan Aku Seladang Bendi #dearfuturehusband

Salam semua. Jangan terkejutlah kalau shaye mintak yang bukan-bukan. Bukan apa, sejak jadi ibu tunggal ni shaye memang gila sayur. Lagi-lagi sayur yang tak payah masak. Kau tanya je opismet shaye berapa banyak sayur shaye makan tiap hari. Haha. Konon-kononnya tak nak amek nasi banyak tapi macam segan pinggan kosong tu yang amek sayur sepinggan. #bajetdiet

Sayur yang paling pebret sekarang ni, BENDI. Haha. Dulu masa kecik-kecik tak suka bendi. Tahu-tahu je lah bukan sedap pon. Buat cop cop masa subjek pendidikan seni je kan. Sekarang #amekkau #tetiba jadi gila bendi. Pantang nampak bendi jadi teruja. Orang kata makan bendi ingatan jadi kuat. Oleh sebab shaye punya ingatan tersangatlah lemah sebab effect makan megi masa muda, terus shaye makan bendi setiap hari. Agak-agak effect makan bendi menjadi tak masa tua nanti? Terus kuat ingatan, silap-silap sambung belajar sampai PHD. Yeahh!

Nah! Balik kampung sangat teruja sebab #tetiba ada setaman BENDI! Syorga! #gelaksetan di situ. #ops. Teruja sebab hari tu shaye balik kampung setaman petola, ni pakcik shaye dah tanam bendi pulak.



So, kepada petani-petani MUDA, peladang-peladang MUDA. Peluang anda masih terbuka untuk jadi my #dearfuturehusband. #ops. Hantaran sila sediakan surat sebidang tanah yang tanam BENDI. #berangan. Boleh tak kalau shaye nak jadi petani jual BENDI? #berangan. 


Eh, shaye rasa shaye dah terlebih OVER #silalempangsaya sebab #berangan. #okbai.

1 comment:

cik helena said...

bendi??kompom dpt !hahaha

Lazada Philippines