Monday, July 18

Konghasam kan. Sila berhati-hati okay!

Salam semua. Ooooo emmm jiiii! Pc kat rumah dah kena virus. Masalah betul. Dah la lappy takbley pakai sebab charger bermasalah sejak budak-budak buat main skipping. Ok tipu. Budak-budak ni main langgar-langgar sampai takbley guna dah. So, takbley on lappy. Tengah meroyan-royan kat Facebook #tetiba ada orang ngajak chat. Kunun kawan lama lah sangat. Tak bajet langsung itu virus sebab kita bley berbalas-balas chat dengan dia. Cett. See?


Bagus orang yang buat virus ni sebab selalunya kan virus-virus kat FB dia bagi link-link tertentu. Ini tak, siap boleh chat-chat. Dah tentunya dia sediakan command-command tertentu sebelum mengenakan orang. Tak guna kau! Benci. Sekarang PC kat rumah dah lemau. Nak online takbley sebab dia kacau proxy. Dulu ada belajar cemana nak tukar balik setting untuk kembali ke proxy yang betul tapi dah lupa. Aihhhhh. Last-last ade jugak kena format balik PC ni. Sedih! #nanges.

Nasib baik terjumpa balik wayar plug charger lappy yang lama-lama cuma tukar connector dia je. Nasib baik masih boleh guna. Kalau tak #hilangnyawa shaye sebab takbley online. Dah nak amek kunci kete pergi tepi laut tadi tau. Nak buat ape? #terjunlaut la. Okay-okay. Tipu. Kesian PC ku. Even dah ada lappy, tapi masih sayang kat PC lama. Sebab guna PC lagi best sebenarnya dari pakai lappy yang asyik padam bila panas. Sekian.

*Tengah cari balik semua CD nak install Windows balik kat PC. #kesatairmata 

Updated: Virus tu orang panggil virus "Hi how are you".

3 comments:

bella luna said...

uhuuu say pon terkena.. tapi pelik. .org melayu tapi cakap english.. last2 try bals dia ckp wanna laugh.. da pelik da... terus x layan sebab rase pelik...

intanurulfateha said...

baru tau pasal ni! sep bek jarang cet T______T

cik aiLebiu said...

huihh chat pon org leh hacked? abeh laa kang org igt kita bebetul..klu yg siap kasi link video porno abis...

Lazada Philippines