Thursday, July 7

Majlis #satucintaduajiwa (PART 5)



Salam semua. Tak sudah-sudah kan story pasal majlis ni? Sabooor ye. Tinggal satu part je lagi. Semuanya ada enam part. InsyaAllah. Dah macam tulis novel tau gamaknya. Okaylah kita sambung cerita. Alhamdulilah, ramai jugak yang datang hari tuh. Memang tak putus-putus tetamu yang datang sampai tak terlayan. Sorry sangat! Huhuhu. Memang majlis ni dirahsiakan dari kawan-kawan tapi cuma jemput yang terdekat je, tapi ramai pulak yang terdekatnya. Haha. Tapi takpe, shaye rasa happy sangat sebab ramai jugak yang datang. Jom tengok kemeriahan majlis #satucintaduajiwa !

Detik Itu.....


Kelepak kelepak kelepak kelepak kelepak kelepak pak pak pak! #berangan 


Kelebum kelebum kelebum kelebum kelebum kelebum bum bum bum! #berangan




Deboorr sangat masa ni. Masa diorang tengah bincang-bincang shaye kat dalam bilik ditemani #BFF shaye. Tahu tak apa kitorang buat dalam bilik? Memekak. Hahaha. Shaye? Dah tak senang duduk. Pektis macam-macam sebelum turun bawah. Pektis cara duduk yang betul, pektis jalanlah, pektis senyumlah. Aihhhh! Ape pun, thanks banyak-banyak kepada #BFF shaye sebab ada dengan shaye saat bahagia shaye. Yeay! 

Alhamdulilah, semuanya berjalan lancar. Takde masalah cincin tak muat ke, tergolek depan pelamin ke, tersalam tok kadi ke (eh ade tok kadi ke?), semuanya cun saja. Tapi lepas sarung cincin, tak putus-putus orang amik gambar. Kesian kawan-kawan shaye dan tetamu yang datang. Tak nyempat-nyempat nak melayan. Sori tau korang. Okay jum layan gambar!


Bergambar dengan mak-mak sedara #tunangkite.


Kawan-kawan #tunangkite. Apiz dan kawannya. Ehem!


 Yang ni? Ini bakal adik ipar shaye. #ops Dia anak perempuan sorang. Adik paling kecik #tunangkite.


Yang ni cousin shaye. Erni nama dia. #BFF shaye juga bila balik kampung. Ehem, dia pun dah berjinak-jinak tulis belog juga sekarang ni. Belog dia KisahSiRojak. Boleh baca kalau suka. (tiba-tiba promote)


Yang ni pun cousin shaye. Sara. Uols boleh panggil Kiah Propa sebab dia kepochi gila masa majlis. Tapi best. Haha. Btw, thanks to her sebab temankan shaye dengan #tunangkite buat outdoor photoshoot. Dah merangkap Director pulak dia hari tu. Ngeeeeee.


Yang ni pun cousin shaye. Uji nama dia. Pengantin baru ni. Tokey kain. Kain pasang, baju kebaya ape semua uols boleh usha kat dia. Minat? Boleh usha belog dia Firzie Collection.


Ni semua cousin shaye. Meriah gila kalau diorang ni dah datang. Haha. Btw, best!


Ehem, ada jugak gambar Mama dengan Abah shaye. Itu pun kena paksa bergambar. Kalau tak, takde maknanya. Aihhhhh! Masing-masing segan amek gambar.


Itu nenek kandung shaye. Dah tua dah. Kesian dia. Masa shaye keluar rumah, dia panggil pastu buat muka excited gila siap salam-salam semua siap bagi duit. Sebab? Dia ingat shaye kawin. #ops. Terpaksa la terangkan balik yang cucu dia ni baru tunang je. Haha.


Bergambar kenangan dengan makcik-makcik shaye. Ini baru skett ada ramai lagi sebenarnya, tapi ramai dah balik kott. Sebelah Mama memang meriah kalau berkumpul. Sukaaaaa!


Yang ini Elly kawan kat Universiti. Susah-susah je datang dari jauh sebab temankan si Fira.



#BFF shaye. Nasuha, Ain, dengan Zack. Diorang ni la yang ada dengan shaye kat bilik masa bincang-bincang tuh. Thanks korang! Bahagia sangat sebab kite berkumpul lagi di hari bahagia shaye. #ops.


#BFF merangkap #GFF paling susah nak jumpa. Ain. Nah ni belog Ain shaye promote juga The Story Of Mine. Shaye dah bagi warning awal-awal, kalau tak mai memang shaye nak merajuk sampai anak cucu. Nasiblah dia mai jugak. Tahu takott! Bahagiaaaaaaaaa!


#BFF yang tak pernah curang. Nasuha. Ini belog dia AdamAlisha. Dia datang pagi-pagi lagi. Kesian dia kena tinggalkan anak dan laki semata-mata teman shaye sepanjang majlis. Thanks darl! Love you!


#BFF susah dan senang! Zack nama dia. Bertahun-tahun shaye duduk dengan dia masa belajar kat poli dulu. Thanks jugak sebab datang heret laki. Tak bajet pun diorang nak datang sebab diorang tak cakap ape-apepun. Tapi thanks sebab datang. Bahagiaaaaaa! Diorang ni pengantin baru jugak. Jeles!


Yang ni #BFF berfoyes shaye sepanjang kat Damansara. Fira nama dia. Pasnih entah bila dapat jumpa lagi sebab shaye tak duduk Damansara dah. Haiyooh! Thanks jugak sebab datang dari jauh. Keluar rumah subuh-subuh sebab nak gerak dari Seremban. Itu pon shaye dah buat ayat #sentap habis baru dia nak mai. Ngeeeeeeeee!



Itu kakak angkat #tunangkite dengan kawan-kawannya.


Ini kakak angkat shaye dengan #tunangkite. Nama dia Natasha. Alhamdulilah dia datang, rasa nak lari peluk-peluk dia bila nampak muka dia depan pintu. Risau sangat dia takde masa majlis shaye. Sebab dia kena gerak dari kampung dia kat Terengganu masa tu. Alhamdulilah dia sempat sampai tepat pada masanya. Bahagiaaaaaaaaaa sangat!


Dan yang paling best, blogger-blogger letop sudi datang majlis kita. Thanks The Gorgeous sebab datang. Sorry sangat tak terlayan, ramai sangat orang yang datang. Shaye tahu diorang ni datang awal, tapi macam tak berkesempatan nak beramas mesra. Cepat pulak tuh baliknya. Aihhhhh! 


Dari kiri EykaMeow, #tunangkite, Shaye, EnyDiamond, Hana.



Dari kiri Che Arm, #tunangkite, Shaye, Hana. Diorang ni pun baru bertunang tau. Bertunang sesama blogger. Kira kitorang ikut jejak langkah diorang la ni. Kan? Kan? Kan? Ngeeeee.

Okay lah, ada ramai lagi yang datang tapi shaye tak dapat lagi gambar dari semua. Kalau ada tag kat shaye kat Fb tau. Encik Psycopath dan Encik Tikus kenapa tak bergambar sama?  Ehem, Cik Helena nak datang tapi tak sempat dia meset pun dah petang sangat masa tu. Lagi ade la blogger retis ni kata nak mai tapi tak nampak batang hidung pun. Siapa? #jelingjeling IntanNurulFateha dengan Wanie.

Okay lah, sambung later. Part last kita tampal vlog. Tungguuuuuuuuuuu!

7 comments:

cik helena said...

hikhikhik!kite mintak ampung..amer pon mintak ampung..tak sempatttt.hehee tp kite ikutti ne novel pertunangan kamu. ;)

eykameow said...

memang teperinci abeslah kalau ikut kisah satu cinta dua jiwa ni.. hehehehe! btw, tak kesah la...dah phm......xpe nextime kite beramas mesra ek? hihi papepun thnks la jemput kiteorg! Mse ni jgk la kiteorg ni nak gather2 ngn semua. hihihihi. semoga cpt kawin! papai.

cik Nemo said...

@cik helena : sebab tuh kite buat telenovela #satucintaduajiwa ni. Yang tak datang boleh baca. Hehe. :)

cik Nemo said...

@eykameow : Thanks sebab datang tau! InsyaAllah nanti kite jumpa lagi okay! :)

intanurulfateha said...

kahkah kawen nnt ittew datang ekkk :p

nur hidayah isa said...

nape chearm ngn hanna 2 2 tutup mata..hehe

[sutera kasih] said...

seronok kan kalo time hari bersejarah dlm hidup ditemani BFF tersyg ngeee

Lazada Philippines