Monday, July 25

Tips sebelum buat pre-wedding photoshoot (PART 3)

Salam semua. Good morning! Macam mana hari ini? Monday Blues ke? Tenang sudah! Okay jom kita sambung tips seterusnya..

Tips 3 : Cari tempat yang sesuai
Okay dah dapat konsep dan tema yang seswai? Kalau dah ada, harus cepat-cepat cari tempat yang seswai jugak. Pastikan tempat yang dipilih memenuhi apa yang uols nakkan. Pastikan setel dulu dengan pihak-pihak tertentu kalau tempat yang uols pilih tu perlu dapatkan kebenaran kebenaran. Kang naye je kena tembak sebab menceroboh. Haha. Terpulang kat uols samada nak buat indoor takpun outdoor. Kalau indoor dalam studio pun dah cukup. Okay, meh shaye share tempat-tempat outdoor yang menarik yang boleh uols pilih (sekitar KL dan Selangor).

- UPM (Universiti Putra Malaysia)

-UM (Universiti Malaya)

-Taman Tasik Titiwangsa

-Tasik Shah Alam.

-Taman Tasik Perdana

-Taman Tasik Tun Dr. Ismail

-Bukit Broga

-Bukit Cerakah

-Bukit Jalil Park

-KLCC

-Stesen KTM, Kuala Lumpur

-Sekinchan, Selangor

-Tanjong Harapan, Pelabuhan Klang

-Putrajaya

-Pantai Remis

-Muzium Negara

-Stesen KTM Jalan Kastam, Pelabuhan Klang

-Pantai Kelanang, Banting

-I City

Ada banyak lagi tempat menarik tapi tak larat nak list kan. Dah tahu tempat nak tuju? Okay tips seterusnya. Tunggu!

7 comments:

cik Beskod said...

cantik hehehe..

.::WaNiE::. said...

ok yg last sekali je tak berapa kenan hahaha

cik EPAL said...

gamba dekat keretapi tanah melayu paling curlassss :D

MrPayid said...

nice shoot.. den rasa sedikit cemburu.. pic dekat pantai kelanang tue ditambah editing HDr ke

[sutera kasih] said...

perghhh..nak carik bakal laki geng photographer la hahaha

Miey said...

Tambah satu lagi spot iaitu taman wetland putrajaya yg ada landskap taman dan menara pemerhatian..

ienalina ismail said...

Wowww...Semua gambar cantik2.Memang sangat kreatif...

Lazada Philippines