Wednesday, July 27

Tips sebelum buat pre-wedding photoshoot (PART 4) LAST

Salam semua. Yuhuuuuu. Sorilah kalau entri berjela-jela macam telenovela. Ada banyak sangat gambar yang shaye nak share dengan uols sebab tu la entri tak berkesudahan. Kalau boring tu pandai-pandailah klik butang pangkah di sebelah kanan anda. Hehe. Okay-okay ini tips last yang perlu uols ambil kira sebelum buat pre-wedding photoshoot. Tips seterusnya! 

Tips 4 : Sediakan props
Nak gambar lebih menarik sila bawak props tambahan, ada sesetengahnya disediakan oleh servis photography, ada jugak yang tak disediakan. Jadi pandai-pandailah uols untuk berfikiran kreatif masa ni. Ini antara idea yang ada :

-Belon

-Kipas angin kertas

-Papan hitam

-Belon-belon air

-Cupcakes

-Payung

-Bunga

-Bingkai Frame

-Haiwan peliharaan

-Kad

Sebenarnya ada banyak lagi, tapi pandai-pandailah korang cari idea okay. Shaye share kan kat sini mana yang shaye jumpa je. Dan kalau boleh jimat-jimatlah. Jangan membazir sangat!

Tips 5 : Practice posing depan cermin
Ha, last sekali. Sila practice depan cermin. Haha. Bukan senang tau nak buat pre wedding segala. Kena study sket-sket kang nyesal tak sudah sebab gambar tak lawa sebab muka ketat di situ.

Okaylah itu saja tips untuk kali ini. Harap uols berpuas hati. Yuhuuuu! Tak saboor nak buat pre wedding photoshoot tak lama lagi. Eh? #pekupmuka.

4 comments:

Pojiepooh Abdullah said...

tetapp ada terselit muka sendiri hahaha!

cik Nemo said...

Bluekkkk!

.::WaNiE::. said...

tetiba rasa nak kawen sebab gambar cantik sangat boleh =.="

[sutera kasih] said...

canteknya....nemo ni buat kite teruja nk photoshoot cmtu haha

Lazada Philippines