Tuesday, August 16

Gathering Berbuka Puasa Bersama Blogger-Blogger Letop!

Salam semua. Salam Ramadhan. Sedar tak sedar dah hari ke belas-belas kita berpuasa. *kira sendiri*. Alhamdulilah setakat ni shaye masih berpuasa penuh. Yess! #lompatbintang. Okay, sebab timing untuk tidur dah sampai, better taip laju-laju kan sebab esok nak kerja. Kali ni shaye nak story kat uols yang baru-baru ni iaitu pada hari Sabtu lepas bersamaan 13 Ogos 2011 ada gathering buka puasa bersama blogger-blogger. Yuhuuuu tak pasal-pasal shaye join kan. Hehe.

Actually Sabtu pagi tu shaye kerja half day, memang dah planning cantekk punya lepas kerja shaye dan #tunangkite serta beberapa orang rakan buat photoshoot sempena raya. So kemain dari opis pakai baju raya. Feeling sangat sebab orang lain datang opis hari Sabtu macam duduk kat rumah pakai singlet dengan short pants segala tapi shaye dah macam nak beraya. Hehe.Whatever!

Psttttt gambar photoshoot tak dapat lagi, nanti-nantilah ye tayang kat uols. Haha kemain. Sebenarnya shaye tatau pon ada gathering segala siap buat konsep potluck semua. Haiyooh. #tunangkite bagitahu untuk join pergi buka puasa rumah kawan dia je. Kalau ku tahu, aku masak siap-siap dari rumah tunjuk bakat. Haiyooh. Ayat takbley blah. 


Bertempat di Putrajaya, rumah salah sorang dari mereka. Gila jauh jugak rasanya nak masuk sampai ke dalam dengan keadaan hujan lebat gila kami gigihkan diri untuk join Iftar kali ni. Sampai-sampai dah ramai yang datang. Actually ini first time sebenarnya shaye jumpa diorang semua. Apapun semuanya sangat pemarah eh peramah. Meriaahhhh okay. Sampai-sampai tengok makanan, sangat mak-mak masing-masing pandai bawak makanan. Banyak tauuu! Tak jadi tunnjuk bakat. #tetiba.


Alhamdulilah. Selepas selesai solat maghrib, masing-masing dah get ready nak serbu makanan. Yelah sebelum tu kan jamah kurma dengan air. Eh sedapp tau kurma hari tu! Beli kat mana eh? Actually shaye tak makan benda manis tapi kurma hari tu memang sedap.
Haaaa! Inilah dia tuan rumah Amir Rayyan. Sedap nama, nama betul ke nama glamour? Canttik rumah, tak macam rumah bujang. Apapun thanks sebab sudi buat gathering ini. Ni first time join, tatau pulak yang geng diorang ni dah kenal 3 tahun. Okay pasnih bolehlah shaye jadi a part of family? Cehh!


Antara yang hadir, elok pulak tema hari tu memang baju melayu dengan baju kurung. Meh shaye remind balik nama diorang ni sorang-sorang masa sesi ta'ruf hari tu. Dari kanan, Daniel,Wan Fuyooh, Hizami, Ijat Asni, Amir Rayyan, Nabil Aizat, Qarl, dan Ikram. Yeahhh! Ingat.



Macam tak faham, blogger kalau dah jumpa kamera terus jadi sawan kamera okay. Masing-masing keluarkan kamera wartawan, so nak keluarkan kamera henpon terus tak jadi. Seramm! Haha. Btw, ini semua muka dah kenyang sebab tu hyperactive masing-masing.


Ehem, kita ada Yuna kat situ. Eh silap-silap. Itu Khal nama dia. Yang kat sebelah dia pulak nama dia Hazy. Orang kuat geng ni tau!


Haaa, yang pakai spek namanya Qarl. Paling bising sekali kott. #ops. Haha. Btw meriahh uols hari tu. Lupa pulak Qarl la yang menganjurkan gathering tersebut. Tahniah sebab semuanya berjalan lancar dengan selancarnya. Alhamdulilah Ehem, siapa kat sebelah Qarl? Okay itu nama dia Adam merangkap photographer hari itu. Ewahh! Tinggi tau dia!



Cakk kun cakkk!!

Eh eh budak comel mana ni? Suka okay tengok lesum batu dia. Eh eh lesum pipit. Ingatkan Que Haidar datang mai gathering. Haha. #tetiba. Nama pon letop dia ni Izz Huznie Idraqie. Pssstttt, jadi adik hangkat kakak nak tak? Haha. Kemain! *macam tua benor aku ni kan*


Ehem, siapa tuh? Itu kak Heze!  Murah rezeki dia bawak makanan banyak sangat. Rumah dia dekat sangat je dengan rumah shaye. Dia ada katering, siapa yang berminat bolehlah tempah kat Salamah Katering. Not bad, sedap jugak okay!

Itu! Itu! Girlssssssssss! *motep sangat* Itu calon imam muda kita! Hehe. Iqram jadi imam kita pada malam tersebut. Alhamdulilah.

Ha, itu Adam dengan Wan Fuyoooh yang tatau la dia cukup napas ke tidak malam tu. Yelah dari mula sampai habis shaye tengok dia tak berhenti ketawa okay. Haha. Kelakar sangat, sampai dengan shaye sekali tak berhenti ketawa dengan lawak-lawak diorang ni tau. Haha. Tahniah Wan Fuyoooh sebab baru beli kete baru. Letopppp sangat! #tetiba

Nahhhhh, bukan setakat Que Haidar je yang datang gathering, Shahir AF pon ada. Yang ni nama dia Hizami. Budak-budak ni masing-masing muka #retis tau. Comel-comel semuanya! Nasib baik budak-budak lagi. Eh Nemo, behave Nemo. *tengok cincin* #tetiba Hahaha!

Ok, yang baju color Kelabu tu shaye dah booking. Sekian. Hoi bagi la credit kat tunang sendiri. Ok lah ok lah, ni link dia Pojiepooh.


Ok game Buaya Biawak dah start. Awal-awal lagi shaye dah kalah. Tu yang tercongok kat belakang tuh. Haha. Tak payah la bagi game yang kena ingat-ingat ni, banyak sangat semut dalam kepala ni ha. Haha.


Eceh, ni muka-muka dah nak menang ni. For me, susah tau. Dah la tak pernah main. Maklumlah dah tua, diorang ni budak-budak lagi tu yang cepatt ingat. Alasan sangat!

Yang ni Zamri . Kemain masa ni main teka-teka sambil buat gaya, meriah sangatt. Tunggu masa nak kena sound dengan jiran aje kott. Haha. Masa ni takbley blah ada orang tuh, orang lain buat gaya kanggaroo sampai kat dia #tetiba tukar jadi kuda. Haha. Seronok aku carut di sini!


Beratur main game. Macam biasa jangan ngurat yang tengah ye. #carut


Dan tak lupa juga kepada kak Eazy datang dari jauh siap hangkut anak dengan laki sekali tau. Comel sangat baby Medina. Tak banyak ragam pon. Baju merah yang duduk depan tu Ayie nama dia. Eh siapa lagi shaye tak link kan nama kat sini ha? Memang ada, bagitahu pelis? Tinggal kat komen okay.



Ok last! Bergambar kenangan!


Gathering Iftar Santai Selamba Blogger Ke 3 2011. #tepuktangan

Btw seronok jumpa kawan-kawan baru dan yang penting muda-muda. Haha. InsyaAllah gathering seterusnya pada majlis kami nanti. InsyaAllah. Pastikan korang semua datang okay. Jangan main biawak buaya pulak. Haha. Ok lah itu saja laporan malam ini. Thanks semua! Semoga persahabatan yang terjalin kekal selamanya. Amin.

14 comments:

cik Im said...

awww bff hanis zalikha pn adeww...

saya_arief said...

best woo cik nemo..
:D

mr.syazwan said...

kelass ayat baru budak2 muka retis!!

i ingat is like mcm mengeletis

rupanya comel erk?? * tibebe perasan

hahaha

itu bukan gelak tu baru senyuman dr sy ok

hahah

;p

nnt jumpa lg k

Hizami Rahim said...

yay!
dah update dah.
;)

izz idraqie huznie said...

QUe Haydar??lesum pipit???hehe tq akak Comey!! nice cntact lennsee...hehe Nice to meet u kakak!! hehe:) adik angkat?? haha anak angkat pn boleyyyyyyyyyyyy.....

cik aiLebiu said...

wahhh bestnya...dah yg ketiga rupanya dorg ni bergathering...mmg geng lah ni...hehee...

p/s: baru tau nemo ni tunang pojiepooh...x perasan tunang rupanya blogger juga...huhuhu...

enyheartsdiamond said...

semua kacak2, semua comel2 ;)

Qarl said...

LIKED!

best description! i ke yg pling bising? yeah menang award 1. ingat sume wan fuuyoo sapu bersih

Adam Arjuna said...

nak komen skit...

1) cantik blog ni... tersusun...

2) kerlassss kau jah ngn posting nih... setiap nama mentioned properly

3) saya pon dah tak bebudak lg.. dah 29 pown.. huhu

4) kan kan kan.. diorg sumer muka retis!!

5) ni blog sbnr: adamarjuna.blogspot.com..

6) kalo memerlukan khidmat fotografi bru la blog: senseofviews.blogspot.com


7) sekian.. hehe

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

naisss...thanx for another great post...teruja baca

Encik Psychopath said...

tak letup pun. tak kenal.

ayie said...

wah kakak yang comel..nice jumpa kakak..hehe

Amir Rayyan said...

time baca entry ni mmg ngantuk...tp bila dh baca,mata jadi segar bugar...hahahah...best entry ni..:))

juanita said...

Salam,

Saya suka cara photographer ni ambil gamba.

Lazada Philippines