Tuesday, August 23

Kita dah tua dah. 23 August datang lagi!

Yuhuuuuuuuuu!! Salam semua! Salam Ramadhan. Sedar tak sedar cepat betul masa berlalu kan. Seperti tahun-tahun yang lepas, shaye akan buat entri auto-publish khas untuk birthday diri sendiri. Seperti tahun lepas, masih tak berubah. birthday shaye jatuh pada bulan puasa lagi. Alhamdulilah.

*lukis sendiri ni. Tengah gila guna Adobe Illustrator*

Sorry guys, shaye memang private kan wall kat Facebook shaye supaya tak serabut mata nak memandang. Macam tahun lepas, beratus-ratus ucapan yang shaye terima. Yuhuuuuu! Thanks uols. Tapi penuh gila wall sampai tak nyempat-nyempat nak baca tau. Feeling #retis sangat. Haha. So, kali ini shaye dah bukak 'peti ucapan' untuk uols kat Facebook. Mudah kan? Haha.


Tak macam tahun lepas di mana satu level kepci nyanyikan lagu birthday untuk shaye. Dat's so sweet! Yelah time-time birthday, teman-teman di sisi kan. Haiyooh tahun ni shaye sorang-sorang je maklum lah dah habis belajar. Sedih! Sebab shaye dah besor panjang dan terus membesor, harapanlah Mama nak beli kek pastuh panggil jiran-jiran terdekat untuk celebrate. Kawan pon takde. Haha. Pastuh main tiop-tiop belon segala, kawan-kawan nyanyi lagu birthday. #berangan sangat! Semua tu merasa masa umur lima tahun. Sekarang? Dah doplohlima tahun hoi! Tapi muka tetapp muda kan? Pelisssss kata ya. Haha!

Seperti yang shaye katakan dalam entri Ada Apa Dengan August, Ogos adalah bulan cinta. Haha. Siapa kata? Shaye reka je. Sebenarnya semua bulan pun boleh jadi bulan cinta kan? Kan? Setelah apa yang shaye selami, hayati, bulan Ogos adalah bulan pengimbas. Bulan di mana setiap kenangan-kenangan Ogos disemadikan dalam ingatan. Biarpun pahit, manis, ia tetap kekal dalam ingatan.

Antara yang masih segar dalam ingatan, masa zaman sekolah-sekolah. Adik kedua shaye gigih takde duit tapi tetap belikan shaye sumthing. Balik-balik rumah terus bagi hadiah, adik bongsu tanya kenapa belikan kakak hadiah, adik kedua bagitahu la hari tu birthday shaye, terus dia macam gelabah gila lari sana sini korek tabung pergi kedai. Balik-balik kedai dah siap bungkus sebatang pen murah. Shaye cakaplah kenapa beli, bukan ada duit pon? Dia jawab semua beli dia tak beli mana boleh. Dia rasa bersalah. Masa tu diorang budak-budak sangat. Adik bongsu shaye tadika kott masa tu.  Haha. So sweet!

Teringat masa shaye buat praktikal masa Diploma kat Taiping, Perak. Masa birthday duduk di perantauan. Tengah-tengah malam dapat call dari rumah Klang. Mama, Abah, adik-adik call-call terus nyanyikan lagu birthday. Sweeeeettt sangat! Kalau ikutkan tiap kali birthday shaye satu family harus makan luar. Tapi tahun ni tak besh la, Abah dah pun balik kampung. Adik kedua pulak kat Kedah. Tak suka tak dapat berkumpul. #nanges

Actually ada banyak sangat kenangan birthday, tak larat nak share semua. Tapi yang pasti semuanya manis-manis belaka. Dari situlah shaye tahu siapa yang selalu ingatkan shaye, siapa yang selalu bersama shaye, siapa yang menghargai shaye, siapa sahabat setia, siapa shaye di hati mereka. Kan! Mungkin masih ada yang mengingati tapi perasaan benci mengatasinya, shaye mengerti. Yelah shaye sedar tak semua orang suka dengan apa yang kita buat, apa yang kita ada, apa yang kita tulis. Tapi siapalah shaye kan. 

Ohooooi dah doplohlimatahun ni harus pikul banyak tanggungjawab dah. Hope dapat pikul semuanya dengan sempurna. InsyaAllah. Actually ada banyak impian yang perlu dicapai. Semuanya perlu bermula dari sekarang. Doakan shaye okay? 

Cak! Doakan kebahagiaan shaye sekali okay?

11 comments:

Nursyafika said...

happy birthday , kakak :)
hope.. panjang umor , murahkan rezki & berbahagia dgn pasangan kakak. hehe. salam ramadhan .

izz idraqie huznie said...

happy brthday kakak comey!!!!!!!semoga pnjng umo n murah rezqei..age just a number..all da best n wish u luck!!!

cikcimi said...

hepi birthday. semoga panjang umur dan murah rezeki. :)

Faris said...

Hepi besday to u...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu...dengan apa yang kita usahakan selama akan tercapai jika gigih dan tabah..insya allah.. =)

cik ain said...

Alooololololooo .. panjangnye ucapan bedey girl ! btw, enjoy ur twentyfive-year-OLDS .. :p

saya_arief said...

selamat hari raye cik nemo..
eh2..tersilap pulak.. selamat bufday...
;D

mr.syazwan said...

S
E
L
A
M
A
T

U
L
A
N
G

T
A
H
U
N

E
R
A

=_=

cik aiLebiu said...

happy bornday cik nemo!! 25 tak tua pun lah..kita sama je...hehehe...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

selamat usia 25 tahun! semoga terus sihat, makin matang,
lebbih berjaya!:)

Ain Atika Zailani said...

aminn semoga berbahagia selalu ye..hehhehe sweet!!!!=)

sifu im said...

wish besday diri sendiri ke ni?hhehe


btw..hb

Lazada Philippines