Friday, September 16

Cerita Pendek Photoshoot Raya 2011.

Salam. Kembali lagi kita di hari cuti 1 Malaysia ni. Masa-masa cuti ni je lah rajin dan ada masa nak hapdet belog. Kesian. Haihhh. Sebelum apa-apa nak tanya, ada nampak apa-apa kelainan tak kat belog kite?? Okay tak? Okay tak? Sebelum-sebelum ni shaye gunakan color hitam sebagai background, lepas tu purple, pink dan kali ni peach pulak. Hehe. Sajeeeee. Bosan sangat tengok rupa lama. So, kite tukar rupa baru. #lompatbintang

Hari tu shaye ada bagitahu kan yang uols yang kitorang pi photoshoot raya kan kan? Bila? Ada dalam entri SINI. Gila lembab kan baru nak letak gambar photoshoot raya tu hari ni. Haihhh. Ate dah ini je masa yang ada. Barulah boleh duduk lama sket depan lappy, kalau tak dua tiga minit terus tertido. Tak sempat nak hapdet belog. Okay cerita pasal photoshoot, actually saje je nak buat photoshoot raya kan memandangkan kitorang ni gila gambar. Tak larat cerita banyak tengok gambar je okay!


Bertempat di Stesyen Keretapi Tanah Melayu Kuala Lumpur kelihatan si Jejaka sedang menunggu kereta api untuk pulang ke kampung untuk berhari raya.


Begitu juga dengan si Gadis yang kononnya nak pulang ke kampung juga. Kampung mana? Kampung Kelang. Hep! Jangan gelak. Shaye nampak!


Si gadis mencuri-curi pandang si jejaka.


Tapi si jejaka tak mahu curi-curi pandang, dia pandang tepat-tepat dalam anak mata.


Lantas mereka berkenalan.


Jejaka : Gadis, mari ikut Jejaka balik kampung untuk ketemu sama orang tuaku?
Gadis : Eh? Mintalah kebenaran orang tuaku dahulu.
Jejaka : Oh maaf. Terlupa.
Gadis : Baiklah Jejaka.


Apa pandang-pandang?

Tiba-tiba......


Hoi Jejaka!


Eh Jejaka dengan Gadis ada kat sini juga?


Hello guys!


Kami pun nak balik raya jugeeeeeeeee. Nak itotttttt si Jejaka dan si Gadis jugeeeee!


Bersalam-salaman memohon ampun salah dan silap andai terasa.


Alaaaahhhh terlepas kereta api terlepas! Tapi kami masih mampu tersenyum gamaknya.


Takpe train pergi rawang masih ada. #tetiba


Bosanlah. kita pergi jalan-jalan dulu yuk!


Sebelum itu....

"Abang, nak duit rayeeeeeeeeeeee!"


Salam perantauan kononnya.


Kantoi kat depan bangunan KTM Berhad rupanya.


Bersama teman-teman berbaju raya di hari yang mulia. Eceh!


Salam kemafaan buat semua. Cerita takde kaitan dengan sesiapa. Ikut suka reka-reka penyedap bahasa sebab tatau nak letak apa jadi caption. Kang biar kosong uols kata shaye pemalas pulak. Hehe. Kisah Jejaka dengan Gadis tu pun rekaan juga. Tamo gelak, tamo muntahdarah okay. Actually ada banyak lagi gambar photoshoot raya, kalau gigih nak menatap boleh klik SINI. Sekian!

5 comments:

cik Beskod said...

nice :) cantik hehe.. suka tgok pic yg keretaapi kat belakang tu bergerak

Qarl said...

siyes gelak2 baca captions2

haha

nice piccas la

saya_arief said...

haha..kemain lagii.

azalia hjsalleh said...

chumel sungguh

LadyBird said...

Gambar ke-16 cantik..

Lazada Philippines