Thursday, October 13

Berdiri cepat.

Salam semua,

Setiap orang punya masalah tersendiri,  tak kira seberapa besar masalah yang dihadapi. Cer bagitahu shaye siapa yang takde masalah? Cuma semuanya terletak di tangan kita sendiri macam mana nak mengahadapi dan menangani masalah yang ditanggung.

Kebelakangan ini shaye kerap menjadi 'telinga' kepada pemilik-pemilik masalah tertentu. Ada macam-macam ragam dunia yang kita sendiri tak faham. Masalah itu datang macam angin. Datang dan pergi tak kira masa. Shaye sendiri pun punya masalah sendiri. Kang kata takde masalah uols kata shaye tak betul pulak kan kan. Hehe.

Terserah pada diri kita sendiri macam mana nak handle segala masalah. Ada macam-macam masalah dunia ni, masalah keluarga, cinta, kesihatan, jiwa, dan sebagainya. Hope masing-masing sentiasa tabah dalam setiap ujian yang diberi olehNya.

Buat pemilik masalah keluarga : Hargai mereka yang sentiasa berada di sisi kita susah dan senang. Jangan sia-siakan selagi mereka ada.
Buat pemilik masalah cinta : Hargai hubungan yang dibina. Jangan sia-siakan kasih sayang yang wujud dalam diri masih-masing.
Buat pemilik masalah kesihatan : Hargai tubuh badan yang masih sihat. Jangan sia-siakan dengan membinasakannya.
Buat pemilik masalah jiwa : Hargai Allah dengan mengerjakan segala ibadahNya. Jangan sia-siakan peluang yang ada.

Okaylah buat semua pemilik masalah termasuk diri shaye meh layan lagu terbaru Dato' Siti Nurhaliza dalam album All In Love beliau. Shaye tersejat dengar lagu ini selain lagu Falling In Love. Layan!


Stand Up lyrics

v1
Everytime I'm by myself
I'm staring out the window
I'm looking at the weather change
Seeing how the wind blows

I'm tired of giving everything
I've only got the air I breathe
I need sometime to myself
To lift me off the ground

Pre
Sometimes we learn
After we fall
But it's okay

Hook
If you stand up now
Your dreams will be heard
Gotta look inside your heart
If you believe you'll make it through after all
Though at times they may break
You don't ever forget who you are
Because a woman's strength is in love

v2
When I look into your eyes 
I know the pain you're feeling 
But it doesn't take away 
The beauty of your smile 

Pre
Sometimes we learn 
After we fall 
But it's okay 

Hook
If you stand up now
Your dreams will be heard
Gotta look inside your heart
If you believe you'll make it through after all
Though at times they may break
You don't ever forget who you are
Because a woman's strength is in love

Bridge 
Time after time 
They will hurt you (don't you ever give in) 
There's a reason you've made it this far (don't you ever give up) 
Though the road maybe long just hold on 
To the faith in your heart 
In your heart 

Hook 
If you stand up now 
Your dreams will be heard 
Gotta look inside your heart 
If you believe you'll make it through after all 
Though at times they may break 
You don't ever forget who you are 
Because a woman's strength 
Is in love 
Is in love

1 comment:

[sutera kasih] said...

wahhh termotivasi lepas baca entri nemo ni..suka lirik lagu nu, betul2 bg motivasi kt org yg bermasalah heee

Lazada Philippines