Thursday, October 27

#OctTwtFest memang meriahh sangatt!

Salam semua.

Hey hey hey dah pastinya shaye orang terlembab sekali menghapdet belog kan kan? Whatever bukan ada orang nak baca pong. #EhYeke. Okayy kali ni shaye nak hapdet secera pantas mengenai event yang baru-baru ni shaye join iaitu diberi nama #OctTwtFest. (skema tak ayat?)

Keadaan perkarangan Digi Headquarters masa kami baru tiba.

Yelah yelah jangan tanya-tanya banyak kali ape kebendanya #OctTwtFest tu sebab ni shaye nak habaq kat uols yang #OctTwtFest atau nama panjang dia October Twitter Festival tu ialah dimana pengguna Twitter tegar ke tak tegar berkumpul di suatu tempat. Ala-ala Twtup jugak lah kan tapi kali ini yang membezakannya dari Twtup biasa ialah ianya merupakan Twtup terbesar di duniaaaaaaa! *nganga luas-luas*




Sesi beramas eh beramah mesra.

Tahniah kepada komuniti #OctTwtFest kerana berjaya memecahkan rekod dunia   iaitu seramai lebih 2615 pemegang Twitter yang datang join! Perghh. Ehh pompang pompang sana sini lupa pulak nak cakap yang #OctTwtFest ni telah berlangsung pada 22 Oktober lalu bertempat di Digi Headquarters Shah Alam. Opis Digi memang meletopp. Kalaulah dapat kerja situ kannn. #berangan.


Ingatkan adik-adik shaye je main game ni kat rumah , rupa-rupanya budak-budak lain suka main.

Selain bertujuan untuk memecahkan rekod dunia, acara itu turut mendapat sokongan selebriti tempatan seperti pelakon Fazura, Zahiril Adzim, Lisa Surihani, Altimet, kumpulan Hujan, Joe Flizzow, Fazley Yaacob, Imran Ajmain dan ramai lagi. Antara aktiviti yang dijalankan ialah jualan gerai, cabutan bertuah, meraikan October Babies, marathon filem, tweet-hunt Blackberry Playbook, pertandingan permainan PS3, permainan Twister dan persembahan nyanyian turut diadakan. Meriah sangat dah macam Jom Heboh kononnya.


Tengok sebelah dah hilang tahu-tahu atas pentas lelaki tu. Haihhh.

Antara tujuan utama #OctTwtFest diadakan ialah :
- Mewujudkan keharmonian di antara pengunjung yang hadir tak kira lah dari pelbagai bangsa, status, agama dan fahaman politik.
-Mensasarkan untuk mengumpul sekurang-kurangnya 1500 pengguna Twitter untuk memecahkan rekod dunia. See? Pecah rekod ke tidak. Yeahhh!
-Pengunjung yang hadir berpeluang untuk mendapatkan lencana "Epic Swarm" di Foursquare dengan lebih 1000 pengguna "check in" di suatu lokasi.


Sape nak karok pomboley karok.

Actually hari tu shaye jumpa ramai sangat kawan-kawan Twitter dengan kawan-kawan blogger. Antaranya ialah @pojiepooh, @Aida_Sue, @Karotgold, @zullicious, @tetaufiq, @taufiqhelios, @Nur_Aizuddin, @_EryFarieha, @sharabunga, @nisamenaip, @EncikPhsycopath, @PwincesN, @myredfingger, @ivasaonji, @hazeeqsulaiman, @azfarul, @Afnie_Lan, @katakbiru, @neyrasyazera, @ciksenah, @gadishanim, @Nur_Elyani, @mieyashafie, @aisyalicious, @reez_iskandar, @annahlasri. @azrimukhtar dan ramai lagi sebenarnya.



Bersama @gadishanim

Dari kiri @azfarul, Me, @hazeeqsulaiman, @pojiepooh, @ivasaionji

Okaylah, jum menatap gambar, cakap pompang pompang kangg tadek gambar uols kata shaye menipu pulak kann kann. Tak banyak gambar sebab batery bb nak habis masa tu. Alahai. So, mengharapkan ihsan orang lain je amik gambar. Ngeeeee.


Nak karok boleh tapi kau tengok bukan main ramai peminat nak tengok.


Me with @AidaSue orang kuat #OctTwtFest


Me with @sharabunga


First time jumpa dengan Tetau! (@tetaufiq)

Dari kiri @azfarul, @PwincesN, @pojiepooh, @hazeeqsulaiman, Me.

Me with @Nur_Elyani

Kami.

Even #OctTwtFest telah pun berjaya memecahkan rekod dunia tapi masih ramai yang tertanya-tanya kenapa hashtag #OctTwtFest masih belum trending dalam Twitter. Shaye pun tatau pasal apa. Tapi takpelah kann. Kepada yang terlepas pandang boleh datang untuk tahun depan kalau ada lah kann. Daripada kita guna Twitter untuk benda-benda tak berfaedah, baik kita buat sesuatu yang boleh membantu lebih-lebih lagi belia-belia di luar sana. Diz week 29 Oktober ada #TwtupdarahCP, siapa nak derma darah boleh join. Info? Boleh baca SINI.  Kepada yang nak join #TwtupKaseh 5 Nov untuk melawat ke rumah orang-orang tua boleh baca info kat SINI.


I wish masa wedding kitorang pon pakai hashtag macam ni. Ecececeh.

See?? Menarik kann? Apapun uols layan video lagu Cinta Muka Bulu (Parody) daripada wakil Twitterjaya khas ditayangkan masa #OctTwtFest hari tu.

 
Apapun #OctTwtFest memang meriah!

3 comments:

Gadish Lollipop said...

awww . its awesome :)Sbatu nieh ada event #twtupDarahCP pulak :)

Syukri Mohtar said...

wahh..menarik..pape pon tahniah la dpat pecahkn rekod dunia =)

Qarl said...

i xsmpt menjejakkan kaki dat day sbb stuck kt puncak jalil

Lazada Philippines