Monday, June 27

Aku Jatuh Cinta dengan lagu LJ nih, LJ pon sangat lawa masa nih!


Aku Jatuh Cinta - Liyana Jasmay

Sudah lama mencari tapi tak ku temui
Rasa yang selalu ada di hati
Ada di hati (Yeahh..)

Kini aku temui jalan cerita cinta
Sekian lama mencari
Cinta..

Dulu cinta tiada lagi
Dan aku masih mencari-cari
Kerna hati ku sanggup menunggu
Cinta dari mu
Cinta dari mu (Ohh..)

Memang benar aku sudah jatuh cinta
Memang benar aku hampir jadi resah
Bila cinta dari mu hadir bagai lena dari mimpi
Bagai terasa
Bagai terasa

Hey, yeahh.. (Ohh..)
Hey, yeahh..X2

Dulu cinta tiada lagi
Dan aku masih mencari-cari
Kerna hati ku sanggup menunggu
Cinta dari mu
Cinta dari mu (Ohh..)

Memang benar aku sudah jatuh cinta
Memang benar aku hampir jadi resah
Bila cinta dari mu hadir bagai lena dari mimpi
Bagai terasa
Bagai terasa (Ohh..)

Memang benar aku sudah jatuh cinta
Memang benar kata hati ku pada ku
Tapi aku tak kuasa
Mengatakan pada mu
Rasa cinta ku
Rasa cinta ku

Buatmu selamanya...

Saturday, June 25

Kisah Kak Sue | Luahan Hati.

Salam. Terpanggil jugak nak mencoret karangan bila mengenangkan nasib Kak Sue bukan nama sebenar. Ape kisah sebenarnya? Kalau nak tahu boleh baca kisah Ain Desperado [1] [2] [3]. Sabar je lah kan bila seorang isteri diganggu oleh ex kepada si suami. Actually shaye tak berapa nak faham ape motip si Ain tuh buat semua ni. Apa yang dia dapat? Haihhhhh!

Kisah ni memang tengah hangat dalam INSAN TERSAYANG dimana di situlah tempat shaye mengadu nasib, meluah perasaan bila putus cinta, frust, meroyan dulu. #ops. Okay-okay taknak ingat kisah silam. Tapi hati jadi tak senang, jiwa rasa tak tenteram lebih-lebih lagi bila tengok orang yang kita sayang tengah berduka. Kak Sue bukan nama sebenar dah banyak bagi sokongan kat shaye bila shaye down. Bila shaye bermurung. Kak Sue juga menyedarkan shaye bahawa jika shaye sedang bersedih dan bermurung, ada ramai lagi yang lagi teruk dari shaye. Dan kini alhamdulilah, shaye dapat kekuatan itu. Sekarang, giliran Kak Sue pulak bersedih. Shaye juga turut merasa kesedihan dan keperitan tersebut.

Perjalanan hidup kite tak semudah yang disangka. Dan percayalah tanpa ujian semua tu, kita takkan jadi sematang ini, sekuat ini. Bersyukur dengan apa yang kita perolehi. Anggap semua yang dah berlalu tu kenangan, pengalaman, pengajaran yang boleh buat kita bangkit semula. Jangan terlalu menyerah. Allah itu Maha Adil. Percayalah, Allah takkan menguji umatNya jika bukan kemampuan sesorang umat itu untuk menanggungnya. 

Buat Ain, pelislah. Nak buat apa menoleh ke belakang? Anggap je lah semua tu kenangan. Biarpun manis semanisnya kurma itu, pelislah. Move on! Betapa rindu pun kau dengan kenangan, sejarah lama, simpan je dalam hati. Bagi peluang orang lain nak bahagia. Diorang dah kahwin dah pun. Kau carilah kebahagiaan sendiri. Jangan hukum diri sendiri sebab kau belum ketemu kebahagiaan. Jangan tutup hati kau dengan alasan bodoh. Ngerti? Simpan je lah niat kau nak bermadu bagai. Kalau shaye diberi peluang bermadu pon shaye taknak, sesungguhnya bermadu itu pahit. 

Buat Kak Sue, bersabarlah. jangan fikir banyak. Anggap je semua ni dugaan. Jangan buat keputusan melulu. Sungguh, shaye tak rela nak tengok orang yang shaye sayang berduka, memendam rasa. Keputusan yang dibuat tu bukan nak guna sehari dua, tapi seumur hidup. Ingat! Tak perlu nak berkorban bagai sedangkan hati sendiri tersiksa. No no no! Ku tak sanggup. Apapun shaye mendoakan yang terbaik untuk kalian semua.  


"Jangan habiskan waktumu untuk mencari orang yang sempurna, tapi buatlah kisah cinta yang sempurna"

Thursday, June 23

Selesai Sudah Majlis Tersebut. Ehem! (Entry Bergambar)

Salam semua. Nak hapdet cerita dah basi boleh? Sorilah, shaye memang bizi lately. Banyak kerja yang perlu diselesaikan. Even dah habis praktikal, tapi #tetiba pulak bizi dengan kerja sendiri. Freelance lah konon. Ha siapa-siapa nak ngedit gambar meh bagi shaye. Eceh! Kembali kepada tajuk, baru-baru ni berlangsungnya majlis perkahwinan sepupu shaye. Sabtu sebelah perempuan, Ahad sebelah lelaki. Dah kata pun rumah dekat-dekat. Idok le nak nunggu lama. Majlis berlangsung kat kampung halaman shaye Sekinchan, Selangor. Layan gambar je la eh, masa kenduri sebelah perempuan, kitorang satu family smapai lambat. So, takde gambar. Ni gambar pergi hantar rombongan pengantin ke rumah lelaki.


Sebelum gerak pi rumah pengantin, harus amek gambar dengan pengantin juga. Yelah, semalamnya tak dapat amek gambar, ni balas dendam.



Bersama sepupu sepapat. Rinduuuuu kat diorang. Seronok dapat berkumpul lagik. Lama gila kott tak balik kampung atas sebab-sebab tertentu.


Hai, shaye cik Nemo. 17 tahun.


"Ohoooooi, ape tunggu lagi, mari bergerak serbu rumah pengantin!"





Dah sampai, bergambor je kejenye kitorang ni. Haha. Rumah dekat sangat. So, mekap pon tak nyempat cair. Haha. Agak-agak shaye kawen nanti nak ke dorang-dorang ni ngantor pengantin? #berangan


Sampai-sampai kena makan beradab. Senak perut wehh sebab makan duduk camnih. Kesian pengantin tak makan pon sebab senak agaknye. #ops. Hahaha. Apepon, shaye kalau dah nampak makanan tak pandang kiri kanan. Bab-bab makan pengantin, i loikeeeeeeeee! Sekian.


Selamat pengantin baru Suziela dan Firdaus. Eh #apekes laki dia nama F jugak? Haha. Takpe-takpe, kitorang sepupu-sepapat dah cadang nak cari calon laki sume nama start dari F. Sekian. Apapun semoga berbahagia hingga ke akhirnya. Gila kau, ini dua orang ni dah bercinta dekat 10 tahun tau. Hebat! 

Sunday, June 19

Berikan Aku Seladang Bendi #dearfuturehusband

Salam semua. Jangan terkejutlah kalau shaye mintak yang bukan-bukan. Bukan apa, sejak jadi ibu tunggal ni shaye memang gila sayur. Lagi-lagi sayur yang tak payah masak. Kau tanya je opismet shaye berapa banyak sayur shaye makan tiap hari. Haha. Konon-kononnya tak nak amek nasi banyak tapi macam segan pinggan kosong tu yang amek sayur sepinggan. #bajetdiet

Sayur yang paling pebret sekarang ni, BENDI. Haha. Dulu masa kecik-kecik tak suka bendi. Tahu-tahu je lah bukan sedap pon. Buat cop cop masa subjek pendidikan seni je kan. Sekarang #amekkau #tetiba jadi gila bendi. Pantang nampak bendi jadi teruja. Orang kata makan bendi ingatan jadi kuat. Oleh sebab shaye punya ingatan tersangatlah lemah sebab effect makan megi masa muda, terus shaye makan bendi setiap hari. Agak-agak effect makan bendi menjadi tak masa tua nanti? Terus kuat ingatan, silap-silap sambung belajar sampai PHD. Yeahh!

Nah! Balik kampung sangat teruja sebab #tetiba ada setaman BENDI! Syorga! #gelaksetan di situ. #ops. Teruja sebab hari tu shaye balik kampung setaman petola, ni pakcik shaye dah tanam bendi pulak.



So, kepada petani-petani MUDA, peladang-peladang MUDA. Peluang anda masih terbuka untuk jadi my #dearfuturehusband. #ops. Hantaran sila sediakan surat sebidang tanah yang tanam BENDI. #berangan. Boleh tak kalau shaye nak jadi petani jual BENDI? #berangan. 


Eh, shaye rasa shaye dah terlebih OVER #silalempangsaya sebab #berangan. #okbai.

Thursday, June 16

Kalaulah Aku Ada Adik Perempuan

Salam. Good moning. Ni entri #berangan. Pastu siap buat entri auto-publish alang-alang shaye tengah otw balik Klang ni. Rindu sangat-sangat kat pari-pari. Siapa lagi kan nak shaye rindukan? Adik-adik laki? Errr, bolehlah. Shaye takde adik perempuan, adik shaye dua-dua lelaki. Masa dulu-dulu kan shaye taknak adik perempuan tapi let's #berangan kalaulah shaye ada adik perempuan :

  • Terus buat dia jadi #BFF.
  • Kakak mesti dapat lebih dari adik.
  • Buat bantal peluk time tido.
  • Boleh share baju tapi bukan share boyfren.
  • Teman shaye SHOPPING!
  • Suruh dia updatekan belog bila malas.
  • Buatkan keje sekolah shaye.
  • Bodek suruh dia buatkan megi bila lapar.
  • Main tarik-tarik rambut setiap malam.
  • Belanja aiskrim tiap petang untuk mintak nombor abang situ, abang sini.
  • Jadi posmen hantar surat cinta.
  • Ajar dia jadi chef untuk ganti tempat shaye di dapor.
  • Suruh dia lipat kain sebab shaye tak suka lipat kain.
  • Paksa dia potong rambut sama macam shaye supaya orang tak puji dia lagi comel.



Gambar selesai photoshoot majalah CILIK. Ewaahhh!


Itu aje kot. Banyak lagi kang uols ingat shaye kejam kott. Err, agaknya sebab ni kott shaye takde adik perempuan. Haha. 

p/s : Hoi, kalau adik ipar lain okay. Sayang lebih. Hahaha!

Tuesday, June 14

Seloka Pagi Suka Suki Cik Nemo

Suatu petang angin sepoi-sepoi bahasa dan kelihatan macam nak hujan. Tetiba roomate ku dengan muka bermasalah gila suruh on YM sebab nak berbicara sesuatu. Tup tup shaye pon bukak la YM.

Roomate : BUZZZZZ!
Nemo : Hoh, nape?
Roomate : Macam nak hujan lebatlah.
Nemo : A'ah. Kenapa pun? *pandang #kirikanan*
Roomate : Aku terlupa tutup tingkap. Habislah tempias nanti.
Nemo : Lorhh, serius ke tak tutup tingkap?
Roomate : Yelah, habislah basah "Anak" aku. Risau gila ni.
Nemo : Heh? Ce call "Anak" kau jap suruh tutup tingkap.
Roomate : $^&@*&#^*#(&)!!
Nemo : Susah kalau sebilik dengan orang gila ni.
Roomate : Woi!!!! $&(#*$^(#$^#&$)!!!!!!!


"Anak" la sangat! Hahaha!


Pengajaran : Sebilik dengan orang gila, layankan aje. Hahaha! #matila aku kena cekik dengan roomate aku bila dia baca post ni. Hahaha! #larilajulaju

Monday, June 13

First time tengok teater bangsawan! Oh Alang Buana hensem!

Salam semua. Good morning semua. Pagi-pagi ni shaye nak update pasal aktiviti hari minggu. Hehe. 10 Jun 2011 hari tu shaye pi tengok teater. Ni kali kedua shaye pi tengok teater, sebelum ni kan shaye pi tengok Teater Terima Kasih Cinta kan. Baru-baru ni pi tengok teater lagi. Kali ni beza sket sebab kali ni shaye pi tengok Teater bangsawan. First time okay! Best la kan bagi orang berseni macam shaye ni. #perasan


SINOPSIS :
Peti harta peninggalan Orang Kaya Awaluddin telah menjadi rebutan tiga orang anaknya, Samsinar, Kidam dan Alang Buana. Pertengkaran berlaku di kalangan mereka apabila peti harta itu hilang. Perkara ini di bawa ke pengadilan Dato’ Wakil Raja. Mereka bertiga telah diberikan sebatang kayu panjang sejengkal oleh Dato’ Wakil Raja bagi mencari siapa yang mengambil peti harta tersebut. Kayu panjang sejengkal akan menjadi lebih panjang daripada ukuran asal jika pemiliknya adalah pencuri.

Perasaan takut menyelubungi diri Alang Buana lalu memotong sedikit kayu miliknya. Pada waktu pengadilan, ketiga-tiga beradik telah menyerahkan kayu masing-masing dan diketahui peti itu telah di ambil oleh Alang Buana. Tiga beradik masih tidak berpuas hati kerana masing-masing ingin memiliki harta tersebut. Maka Dato’ Wakil Raja telah menyerahkan setiap seorang sebilah anak panah dan meletakkan selengkap pakaian orang kaya Awaluddin di suatu tempat di Pekan Sari untuk ketiga beradik diuji siapakah yang paling tepat memanah hati bapa mereka. Barang siapa yang berjaya, orang itulah yang berhak memiliki harta tersebut...saksikan kesudahannya.

Bangsawan ini menampilkan lakonan hebat oleh pelajar, graduan dan pensyarah ASWARA. Juga turut menampilkan persembahan nyanyian oleh M.NASIR, SAFURA YAACOB dan ZEHRA ZAMBRI.

Lakonan Oleh :
NORZIZI ZULKIFLI : SAMSURI
SYAZWAN HASHIM : ALANG BUANA
FATHANAH AMIRAH : SAMSINAR
YUSMAR AFFENDI : KIDAM
SHARUL MIZAD : DATO LELA SETIA
EKMAL YUSOF : AWALUDIN
ELIZA MUSTAPHA : DATIN KAMSIAH
ROSMAN ISHAK : DATO TEMENGGONG
MAZLAN TAHIR : SULTAN
NAJUA NASIR : PERMAISURI
RIME NAZREN : DATO BENDAHARA
SETH HAMZAH : TOK KETUA
MUZAFAR SHAH A.JAIS : DATO BENTARA
SYED ATIQ WAN LONG : PENGIKUT DATO LELA SETIA

10-12 Jun 2011
Jam : 8.30 malam
PANGGUNG BANDARAYA

Tiket : RM 5.00 (tempat duduk terhad)





Komen : 
Not bad. Satu pengalaman baru untuk shaye yang baru first time tengok teater bangsawan. Dah macam orang-orang lamo je rasa. Hehe. Pelakon utama dia yang pegang watak Alang Buana tu hensem. Nama dia Mohd Syazwan. Ada iras-iras ex-boyfren shaye. Siapa? Alohh Ashraff Muslim yang baru tunang tu? Tak kenal? Sah-sah shaye kuat #berangan ni. Haha. Selingan-selingan dia buat pun best. Ada Safura lagi tau. Masa tu dia siap nyanyi lagu hits dia, "Sedalam Mana Cintamu". Feeling habis! Dua kali jumpa Safura, hari tu masa Teater Terima Kasih Cinta. Ni jumpa lagi. Hehe. Btw, pelakon-pelakon dia semuanya berbakat. Jalan cerita menarik. Shaye bajet cerita si Tanggang je ending dia jadi batu, rupanya Alang Buana pon sama. Kesian. Uols tak tengok? Rugi-rugi. Takpe nanti ada teater bangsawan yang lain pulak, jangan lupa serbu. 

p/s : Mohd Syazwan aka Alang Buana, #jomcouple? #larilajulaju. Hahaha!

Friday, June 10

EKSLUSIF : Sorry saya dah ada boyfren. Jangan mintak nombor telepon saya lagi. #pekupmulut

Salam semua. Ehem, sebelum shaye kenalkan kat uols bagi shaye nyanyi lagu ni dulu boleh tak? Setelah berbulan-bulan hidup sebagai ibu tunggal, akhirnya shaye dah jumpa bakal bapak tiri untuk anak angkat shaye. Eceh! Lagu ini adalah sempena perkenalan kami. Sempena dengan nama manja dia jugak. Ahmad. Comel! Dah jum nyanyi sama-sama!


Ahhhhhh......Ahhhhhhhh........Ahmaaaaaaaaaad! #jelingmanje



Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu2
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…


Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…


Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa


Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..


Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..


Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..


Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….Ah Ah Ahmad

Uols boleh add dia kat Facebook, dia tak kesah pon. Eceh! Kenalkan kat semua, Ahmad Seth Tan. Taknak kalah kan! Jejaka Idaman Malaya buat masa sekarang. Haha! #berangan




Angkat kasut, #larilajulaju!

92 Truths About Cik Nemomimosh

Salam. Good morning! Merayap belog #BFF shaye tengok dia buat benda alah ni. Shaye pon nak jugak join dia. Saja-saja pun kat sebab kat opis ni ada banyak masa terluang. Boleh? Haha! 

Hai, shaye Cik Nemo. Berumur 17 tahun. Seorang ibu tunggal. #tetiba

Rules: Once you've been tagged , you are supposed to write a note with 92 Truths about you . At the end, choose 5 people to be tagged d you. I just randomly tagged U. No hard Feelings if U wanna removed tagged! :D

WHAT WAS YOUR:
1. Last Beverage = Air suam.
2. Last Phone Call = Mama. Berborak panjang
3. Last Text Message = Inbox : Mak - "Ok kita jumpa esok ye".
Outbox: Mak - "Bandar Sultan Suleiman. Port Klang"
4. Last Song you listened to = Git Fresh - Blow me a kiss
5. Last Time you cried = Malam #pelaminangankumusnah. Boleh? Haha!

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone Twice = Err. Yup!
7. Been Cheated on = Tak pernah!
8. Kissed someone & regretted it = Kiss Mimi kenapa nak nyesal?
9. Lost someone special = Err, banyak kali kot.
10. Been Depressed = Ada la jugak. Hurm.
11. Been Drunk and Threw up = Never!

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. Merah aumm aumm!
13. Purple yummy yummy!
14. Black.

HAVE YOU:
15. Made a New Friend = Harus!
16. Fallen out of love = Heh??
17. Laughed until you cried = Pernah. Menangis sebab nak cover sedih bukan sebab ketawa pecah perut.
18. Met Someone who Changed you = Yep. Thanks to her.
19. Found out who your true friends were = Yeahhh!
20. Found out someone was talking about you = Selalu sangat!
21. Kissed anyone on your FB friend's list = Heh? Perlu ke?

GENERAL:
22. How many people on your FB friends list do you know in real life = Tak hingat! Ramai sangat!
24. Do you have any pets = Takde.
25. Do you want to change your name = Tak payah lah kot.
26. What did you do for your last birthday = Tengok wayang dengan kawan2 yang bagi suprised cake.
27. What time did you wake up today? = 8 pagi.
28. What were you doing at midnight last night = Main game Angry Bird dengan rumet.
29. Name something you CANNOT wait for = filem #satucintaduajiwa nak tayang bulan depan!
30. Last time you saw your Mother = Ahad minggu lepas.
31. What is one thing you wish you could change about your life = amek course lain selain IT!
32. What are you listening to right now = Git Fresh - Blow me a kiss
33. Have you ever talked to a person named Tom? = Siapa? Tom Tom Bak ke Tom & Jerry?
34. What's getting on your nerves right now = Saat itu!
37. Nickname = Nemo, Era, Zye.
38. Relationship Status = Tidak diketahui. Sekian!
39. Zodiac sign = Leo takpun Virgo.
40. He or She = Nak kite buktikan tak? Haha!
41. Elementary School = Sekolah Kebangsaan Pelabuhan Utara, Pel.Klang.
42. High School = SM Tengku Ampuan Jemaah,Pel Kang. SM Teknik Kuala Selangor
43. College = Kolej Yayasan Melaka. Politeknik Sultan Azlan Shah,Perak. UTHM Johor.
44. Hair colour = Hitam tapi kadang2 ada uban sehelai dua. Ce check!
45. Long or short hair = Ada panjang ada pendek.
46. Height = Tak payah nak tanya2. Pendek orangnya.
47. Do you have a crush on someone? = Hahahaha. No komen.
48. What do you like about yourself? = Susuk emas.
49. Piercings = Telinga saje.
50. Tattoos = Err. Tengoklah esok lusa baru nak buat. #berangan
51. Right or lefty= Kanan.

FIRSTS:
52. First surgery = Tak pernah. Pakai susuk je.
53. First piercing = Darjah satu kott. Dia tembak telinga kite.
54. First best friend = Syed Akmal Syed ape entah. Orang ingat boyfren kite masa darjah 1.
55. First sport you joined = Lumba lari yang tak pernah menang.
56. First vacation = Rombongan pergi zoo time tadika.
58. First pair of sneakers = Tak hingat.

RIGHT NOW:
59. Eating = Nasi Lemak kat Mamak.
60. Drinking = Teh Ais. Haha.
61. I'm about to = Mengadap lappy.
62. Listening to = Nothing
63. Waiting for = Balik kerja.

YOUR FUTURE:
64. Want kids? = Nak. Sedozen!
65. Get Married? = Mestilah! #tongkatdagu
66. Career ? = Pakar IT.....lah sangat!

WHICH IS BETTER IN A GUY/GIRL:
67. Lips or eyes = Both
68. Hugs or kisses= Both
69. Shorter or taller = Yang sedang-sedang saja. Hehe.
70. Older or Younger = Both. Tapi yang tua. Aummmm!
71. Romantic or spontaneous = Both
72. Nice stomach or nice arms = Both. Bayangkan #lelakibadang
73. Sensitive or loud = Biasa2 boleh tak?
74. Hook-up or relationship = #gelengkepala
75. Trouble maker or hesitant = Beramvus.

HAVE YOU EVER:
76. Kissed a stranger = Heh?
77. Drank hard liquor = Woi!
78. Lost glasses/contacts = Nope.
79. Sex on first date = Tak pernah.
80. Broke someone's heart = Entah.
82. Been arrested = Pasal apa pulak. Haha
83. Turned someone down = Tak sengaje. Hehe.
85. Fallen for a friend = Tidak pernah.
86. Found yourself talking in your sleep = Banyak kali.

DO YOU BELIEVE IN:
87. Miracles = Yeaaahhh!
88. Love at first sight = Yeahhh!
89. Heaven = Sure!
90. Santa Claus = No more Santa Claus. Krismas dah tamat maybe. (T_T)
91. Kiss on the first date = Tak kuasa aku.
92. Angels = Yeahhh!

Last sekali. shaye tag kepada siapa-siapa yang free dan  nak buat benda alah ni. Tiada paksaan. Sekian!

Thursday, June 9

Tips : Strategi Untuk Mempromosi Blog Melalui Giveaway

Salam semua. Petang-petang hari ini #tetiba jadi rajin nak buat satu tips untuk uols khususnya kepada sesiapa yang nak buat Giveaway. Giveaway selalunya dibuat bertujuan untuk mempromosikan belog kita. Yelah, ibarat dalam dunia marketing jugak dimana kita harus kerap mempromosikan sesutau produk untuk mendapat perhatian dari ramai pihak. Tak kesahlah samada orang tu nak beli produk kita ataupun tak, yang penting mencapai target yang diingini.

Untuk pengetahuan uols, shaye buat Giveaway tempoh hari adalah untuk menghargai readers disamping mempromosi belog dan Zeera Boutiquee kepada my readers. Alhamdulilah Giveaway shaye mendapat sambutan menggalakkan dan mencapai target yang diingini. Thanks again kepada semua. Sebelum shaye buat Giveaway tempoh hari, shaye dah pun buat research sket supaya semuanya berjalan dengan lancar seperti apa yang dirancang. Meh shaye kongsikan kat uols cemana strategi yang dibuat oleh shaye sendiri. Eceh!

Strategi Giveaway Belog Nemomimosh Tempoh Hari


1. Bekerjasama dengan Zeera Boutiquee untuk mendapat keuntungan bersama.


2. Menyebarkan Giveaway Belog Nemomimosh melalui blog dan sebagainya.

3. Masing-masing mendapat faedahnya.


See? Okay macam mana shaye shaye buat strategi tersebut? Meh shaye kongsikan sedikit tips buat semua. Salin ye anak-anak. #ops.

1. Buat satu pemberian yang memang orang betul-betul nak atau suka.




See? Sekarang shaye bagi kebebasan kat peserta untuk pilih 1 antara 8 pilihan yang diberikan di atas. Teruja tak uols bila dengar ada orang nak bagi Giveaway gini. Hehe. Apapun thanks kepada Zeera Boutiquee. Actually shaye bagi 8 pilihan supaya adil untuk siapa-siapa. Agak-agak baju tu kecik, diorang boleh pilih beg. Baju lelaki ada, baju perempuan pon ada. Agak-agak lengan pendek seksi, boleh pilih lengan panjang. So, dari sini  shaye tak meletakkan benteng untuk siapa-siapa join Giveaway ini. Lelaki, perempuan, mak budak, anak dara semua boleh join!

2. Jadikan Giveaway seringkas, semudah yang boleh.
Untuk Giveaway yang shaye buat tu, memang seboleh-bolehnya shaye buat seringkas dan semudah yang boleh. Sebab tujuan shaye di sini ialah untuk MEMPROMOSI sahaja. So, shaye hanya mintak uols Add Zeera Boutiquee, dan kepochi pasal Giveaway ni kat belog uols. Tujuan shaye mintak uols add Zeera Boutiquee untuk bagi credit kat dia jugak sebab dah jadik penaja kan. 

3. Elakkan buat Giveaway dalam satu tempoh masa yang lama.
Ini risiko yang uols kena tanggung. Agak-agak Giveaway uols tu gempak takpun uols memang dah ada nama, blogger letop ke, tak kesahlah nak buat Giveaway berapa lama pun. Tapi make sure jangan amek masa lama sangat sebab benda ni biar bergerak pantas. Jangan bagi chance diorang delay nak join. Agak-agak yang kata nak join tapi tak join lagi, sila ingatkan. Lagi cepat benda ni dikepochi, lagi senang kerja uols. Percayelah.

4. Luaskan network. Makesure semua orang tengah kepochi pasal Giveaway uols.



Time-time macam ni jangan berlagak sombong, bajet letop. Buat Giveaway sila pergi sana kepochi kat mana-mana. Ada banyak medium yang uols boleh guna. Twitter, Facebook, Blogwalking, Triberr dan sebagainya. Rajin-rajin ping kat mana-mana blogger komuniti supaya diorang tahu ade blogger picisan macam shaye ni tengah buat Giveaway. Dan salah satu cara jugak, shaye menetapkan kat Giveaway tu untuk tag 3 orang kawan. So, sekarang ni kite dah ada backup baik punya untuk kepochi pasal Giveaway. Bayangkan sorang join bawak 3 orang, 3 orang join bawak 9 orang join dan seterusnya. Tapi ingat, jangan paksa, desak-desak pulak. Relax sudah. Orang taknak join takpe, kite tak paksa. Diorang rugi, kita yang untung. #jagahati

5. Target!
Buat Giveaway jangan main buat je. Target berapa ramai yang bakal join. Dan sila pejam-pejam mata ingat kawan-kawan blogger lain yang boleh support uols buat Giveaway. Pastu kepochi-kepochi kat diorang untuk join sekaki meramaikan majlis. Lagi ramai lagi meriah kan. Ingat, jangan berhenti promosi sepanjang Giveaway berlangsung selagi tak lepas target. Sampai tamat tarikh untuk join Giveaway, barulah uols boleh tarik nafas lega. Alhamdulilah di sini, shaye melepasi target yang shaye mahu. Belog Nemomimosh dan Butik Zeera dapat benefit masing-masing. Give and Take di sini.

Okay, itu saja tips untuk petang-petang macam ni. Siapa-siapa nak buat Giveaway bagitahu shaye, Insyaallah nanti shaye join. Ceh! Good luck!

Apehal Minah Nemo ni tampal lagu kat belog pulak?

Salam semua. Pagi-pagi ni #tetiba rasa nak tampal lagu kat belog. Don't worry, tak payah #kerotdahi bagai sebab shaye tampal tak lama pon. Esok lusa shaye tanggal okay? Btw, dua tiga hari ni shaye asyik layan lagu ni #doplohempatjam. So shaye nak share dengan uols semua. Shaye tak jumpa lah lagu yang boleh pause tu. Uols tadah telinga je lah eh bila baca belog shaye. Hehe!


Mulan Jameela - Bukannya Aku Takut

Ku tak peduli
Bila ku benar-benar cinta mati
Ku tak peduli

Ku memang begini
Bila ku benar-benar cinta mati
Ku tak peduli
Apa saja yang ku inginkan kamu rela

Reff:
Bukannya aku takut akan kehilangan dirimu
Tapi aku takut kehilangan cintamu
Mungkin saja saat itu kau mempermainkan aku
Seakan kau bisa membalas cintaku

Kau takkan mengerti
Yang selama ini aku rasakan, pasti
Kau tak peduli
Bila saja yang ku inginkan kamu rela

Repeat Reff

Wednesday, June 8

Kalau Dah Nuffnang Bagi Tiket Wayang Free, Harus Pergi !!

Salam semua. Rasa macam dah lama gile tak kepochi pasal diri sendiri kat belog. Maklumlah, alasan tegar shaye, BIZI BIZI BIZI. Lagi-lagi baru lepas buat giveaway kan, lepas tu duduk update belog pasal giveaway je sampai tak hingat dan kekok nak update belog. Mana pegi aktiviti hari minggu? Mana? Mana? Katakan LEM___ kepada cik Nemo. Shaye rela tadah mata. Hahah! 

Baru-baru ni shaye dapat invitation dari Nuffnang untuk Premiere Screening cerita Hoodwinked Too : Good vs Evil. Saja-saja je pon pegi komen-komen kat Nuffnang tup tup dapat. Bila dah dapat, pergi je lah kan. Dekat lagipun. Curve je. Jalan kaki pon takpe. Eceh, bajet kaki kuat. Baru je lagi tengok movie tu. Ada la 2 hari lepas 6 JUN. Jam 9.30pm kat Cathay Cineplex e@Curve.


Ha, dapat 2 tiket FREE. Nak pi dengan siapa? Haruslah pergi dengan gurlfren bila takde boyfren. Lepas balik kerja terus siap-siap pecut pegi Curve. Haha. Kalau dulu nak pergi Nuffnang punya Premiere Screening punyalah payah sebab dulu kan duduk Klang. Nak pi sendiri takde lesen. Harap orang je lah kan. Sekarang? Tidak lagi. #angkatkeningziana


Sementara tunggu movie kitorang sempai pi terjah Ah Cheng jap. Gila ah. Bajet nak pi Celcom kejap, bila urusan takbley buat jalan-jalan kat Curve tu. Takbley tahan bila lalu Ah Cheng. Mesti nak makan laksa semangkuk dua. Alohh sori awak kite tak ajak, nanti kita pi sama okay? Kita belanja. Eceh!


Aihhhh lambat pulak masa ni rasa nak menunggu movie start. Masa ni nampak lah blogger-blogger letop berkeliaran. Nak tegur tapi takot. Hehe. Antara blogger-blogger yang shaye nampak malam itu ialah Cik Epal, Nisa Menaip, and the gang. Ada yang shaye tak berapa kenal sangat kott. Maklumlah shaye jarang jumpa blogger-blogger depan mata. Hehe. Ha, tak lupa juga, shaye jumpa si Ceri_Ijau. Kawan lama tapi first time jumpa. Hehe.


Wayang nak start, cepat-cepat kitorang masuk. Shaye dan gurlfren juga bersama beberapa orang rakan. Idoklah segan sangat nak pegi kan. Hehe. #ops shaye tak review pasal cerita ni ke? Okay jum baca komen ringkas kuasa dua shaye :

Hoodwinked Too : Good vs Evil.


Cerita pasal si Red Riding Hood ni nak menyelamatkan nenek dia yang kena culik dengan Nenek Kebayan. So, dalam cerita ni dia banyak ceritakan perjalanan dia dengan kawan-kawan untuk cari nenek dia. Uols patut tengok kecomelan Hansel & Gretel dalam cerita ni. Aihhh, cerita ni sangat seswai ditonton oleh budak-budak kecik sebab banyak yang tak logik. Biaselah kan. Haha. Budak kecik boleh dia nak tipu, shaye? Errr, sket-sketlah! Haha. Uols tengok je lah sendiri nanti sebab cerita dia not bad. Kelakar okay! Apa yang shaye mampu komen pasal cerita ni ialah : Kelakar, Comel, Pentipu, Sweet dan Romantik #tetiba (ok part romantik shaye tipu). Hahaha!! Nah tengok trailer dia :


So, kalau cerita ni dah keluar nanti sila tonton okay!

#2 WORDLESS WEDNESDAY - Sebuta Cinta

Tuesday, June 7

Pemenang GA Belog Nemomimosh!

Salam. Finally, penantian demi penantian. Peringkat demi peringkat. Kite dah jumpa pemenang bertuah tersebut. Siapa? Itu dia Cik Ailebiu ! Pemilik nombor 123. Sweet kan? Untuk peringkat ketiga ini, lima undian dicabut oleh opismet shaye dan SATU undian daripada lima tersebut dicabut oleh shaye sendiri. Dan sekarang kite dah pun dapat pemenang!


Kepada yang tak menang, takpe. Mana tahu akan datang ada giveaway lagi ke kan? Takpun uols boleh shopping kat Zeera Boutiquee. Hehe. Apapun tahniah kepada Cik Ailebiu. Lagi sekali shaye ucapkan terima kasih banyak kepada yang join GA ni. Thanks semua yang support shaye. Maceh! (dah macam ucapan ketua pengawas la pulak)

p/s: Cik Ailebiu sila PM Zeera Boutiquee untuk menuntut hadiah. Sekian Terima Kasih. :)

Monday, June 6

Kalau Aku Jatuh Cinta Lagi



Bukan Cinta Biasa - Afghan

Kali ini kusadari
Aku telah jatuh cinta
Dari hatiku terdalam
Sungguh aku cinta padamu
Cintaku bukanlah cinta biasa
Jika kamu yang memiliki
Dan kamu yang temaniku seumur hidupku

Terimalah pengakuanku
Percayalah kepadaku
Semua ini kulakukan
Karena kamu memang untukku

Cinta ku bukan cinta biasa
Jika kamu yang menemani
Dan kamu yang temaniku seumur hidupku
Terimalah pengakuanku


**Kalau shaye jatuh cinta sekali lagi, pasti shaye akan tujukan lagu ini kepada beliau. Sebab shaye mahu beliau temani shaye seumur hidup. Tapi.........Hoi siapa yang nak kat aku? #tepukdahi #beranganMode.

NEW : Shortlist pemenang Giveaway Belog Nemomimosh Peringkat Kedua!

Salam uols. Good moning! Pagi-pagi shaye dah koyak-koyak kertas untuk cabut undi. Mesti uols tertunggu-tunggu kan? Biasalah, shaye memang suka bagi suspen. Haha. Btw, thanks kepada Zeera Boutiquee yang menaja giveaway kali ini. Uols boleh shopping-shopping kat sana kalau tak menang. Zeera Boutiquee boleh tawar harga khas untuk stok bulan Jun. Tak percaya? Pi terjah!


Okaylah, tanpa melengahkan masa, di sini shaye nak umumkan shortlist peringkat kedua yang berjaya melayakkan diri ke pusingan akhir. Debor tak? Debor tak? Cabutan undi shaye buat kat opis atas bantuan rakan sekerja. Dia yang cabut undi. Thanks to her. Berikut adalah peserta yang  berjaya untuk shorlist peringkat kedua :
  • 90
  • 124
  • 109
  • 114
  • 30
  • 111
  • 52
  • 101
  • 38
  • 136
  • 98
  • 106
  • 92
  • 119
  • 34
  • 77
  • 12
  • 128
  • 50
  • 104
  • 99
  • 25
  • 11
  • 14
  • 86
  • 65
  • 88
  • 42
  • 93
  • 113
  • 61
  • 123
  • 22
  • 141
  • 37
  • 134
  • 131
Tahniah kepada yang tersenarai. Yang tak berjaya takpe, takmo sedih-sedih. Next time punya Giveaway boleh cuba lagi. Hehe. Ok tunggu peringkat ketiga pulak. Peringkat ketiga adalah peringkat akhir dimana hanya SATU cabutan dibuat berdasarkan shortlist kedua ini. Dan itulah pemenang Giveaway Belog Nemomimosh! Nantikan!

Friday, June 3

NEW : Shortlist pemenang Giveaway Belog Nemomimosh

Salam semua. Hai uols! #lambaitangan. Sori sangat-sangat sebab lembab dan baru terhegeh-hegeh nak updated belog. Selagi tak selesaikan hal Giveaway ni, selagi tu la hati tak tenteram. Mesti uols tertunggu-tunggu siapa pemenang kan? Apa-apapun thanks sangat-sangat kat uols yang dah join Giveaway. Yang terlepas tu, tunggu next Giveaway okay? Alhamdulilah, ramai jugak yang join. Semuanya adalah seramai 141 orang. Sweet je number. Hehe.

Actually shaye nak cabut undi terus tapi rasa macam tak adil la pulak kan sebab ramai sangat kot peserta. Jadi, di sini shaye cabut undi secara berperingkat. Ini adalah peringkat pertama, ada 3 peringkat semuanaya. Shaye akan bagi shortlist. Baru suspen sket! Jadi uols kena keep in touch okay. Yang takde dalam shortlist maknanya uols tak bertuah untuk kali ini dan boleh cuba next time. Jangan sedih-sedih tau. Ok, ni antara 72 yang bertuah buat masa ini :

  • 86
  • 66
  • 98
  • 119
  • 13
  • 2
  • 48
  • 109
  • 76
  • 38
  • 104
  • 140
  • 16
  • 131
  • 125
  • 94
  • 101
  • 32
  • 12
  • 7
  • 40
  • 1
  • 54
  • 116
  • 61
  • 31
  • 77
  • 80
  • 18
  • 96
  • 30
  • 65
  • 128
  • 28
  • 136
  • 33
  • 42
  • 129
  • 50
  • 114
  • 93
  • 113
  • 72
  • 14
  • 92
  • 59
  • 37
  • 6
  • 46
  • 125
  • 20
  • 133
  • 134
  • 64
  • 52
  • 106
  • 9
  • 141
  • 34
  • 57
  • 25
  • 123
  • 22
  • 11
  • 8
  • 99
  • 111
  • 5
  • 3
  • 124
  • 88
  • 90

Dah check nombor bertuah uols ada ke tidak? Ke tak tahu mana satu nombor uols? Boleh check SINI. Tahniah kepada yang ada dalam shortlist, kita masih belum boleh tahu siapa pemenangnya sebab kita masih ada 2 peringkat lagi. Tungguuuuu!

p/s: Kalau ade nombor yang naik dua kali, sila bagitahu eh. Thanks sebab tolong check dan tinggal komen. Shaye dah update baru. Lupa nak bagitahu, shaye cabut undi guna benda alah INI. Jadi tolong check tau. Mata shaye ni bukan perasan sangat. Thank you!

Wednesday, June 1

#1 WORDLESS WEDNESDAY - Impian Setinggi Awan


Tak faham? Nah baca : Wordless Wednesday

Senarai Peserta Giveaway Belog Nemomimosh

Dengan ini shaye mengumumkan TAMAT sudah tempoh yang diberikan untuk uols join giveaway yang julung kalinya dibuat. Apa-apapun thanks a lot kepada semua yang join dan support. Berikut merupakan senarai peserta giveaway ni. Uols boleh check nama uols ada ke tidak. Mana yang tak lengkap lagi tu sila maklumkan kepada shaye okay.
  1. Syufaa : http://i-love-being-a-contestant.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  2. Fadzillah : http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  3. Elyn : http://noraleenaanwar.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  4. Annur_Islam : http://annurgiveaway.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  5. Ibu Adam Alisha : http://adamalisha.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-cik-nemo.html
  6. Ernie Syafika : http://almarisiparipari.blogspot.com/2011/05/nemomimosh-giveaway.html
  7. Cik Lulu : http://renelleesa.blogspot.com/2011/05/lucky-draw-contest-giveaway-belog.html
  8. Deqlis : http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  9. Nana : http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  10. Budak Peghelih : http://nanaosaki-nanaosaki.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  11. Fatin : http://fatinamiraizati.blogspot.com/2011/05/giveaway-giveaway-lai-lai-lai.html
  12. Zaikulim : http://zaiikulim.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  13. Bella Luna : http://bellacontestpage.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  14. Fieda : http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  15. Mimi : http://officiallymimi.blogspot.com/2011/05/lucky-draw-contest-giveaway-belog.html
  16. Sutera Kasih : http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  17. Emeera Asnary : http://emysk8tergurl.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  18. Mama Diana : http://mamadianasajacaripasal.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  19. Ain : http://nurainzainalabidin.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-bff-nemomimosh.html
  20. Cempaka Kuning : http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  21. Dayang : http://dygsy009.blogspot.com/2011/05/lucky-draw-contest-ga-blog-nemomimosh.html
  22. Alya : http://fasyafrina.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  23. Izaty Hedry : http://cikedispedas.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  24. Ariesya Chan : http://arieyshachanchan.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  25. Cik Gini : http://dalamsatuhati.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  26. Terataiflowerz : http://terataiflowerz.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  27. Syuhada : http://suka-sukacontest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  28. Ema Angeloo : http://ermaizzati.blogspot.com/search/label/contest%20hohoho%20%3A%29
  29. Tina Kechik : http://mizztina.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  30. UmmiNazzla : http://nazzla.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  31. Munirah Othman : http://thepinkmonster.blogspot.com/2011/05/giveaway.html
  32. Azatiesayang : http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  33. Cik Yaya : http://syadiyahhannah.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  34. Fahmie : http://kacnup.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  35. Ieka_Nz : http://ieykanz.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  36. Cute Mum : http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  37. Kochi : http://genci83.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  38. Pink Ummi : http://pinkummi.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  39. Gadis Nikon : http://amydanyann.blogspot.com/2011/05/tag-giveaway-contest-nemomimosh.html
  40. Azie Ismail : http://azieismail.blogspot.com/2011/05/tujuh-belas.html
  41. Cik Im : http://aimiaesh.blogspot.com/2011/05/nemomimosh-giveaway-u-are-tag.html
  42. EienRazak : http://eienrazak.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  43. Izan Ishak : http://diariummi-contest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  44. Farah Lisa : http://farahlisa-ceritahatiku.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  45. QueenPink : http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  46. SyuhadaSakura : http://syuhadasakura.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  47. Ain Kening : http://ainkening.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html 
  48. Annis : http://annisisshazwina.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  49. Amoyella : http://amoyella.blogspot.com/2011/05/give-away-nemomimosh.html
  50. Noor Fatin : http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  51. Cahaya Mama : http://blogcahayamama.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  52. Zetty : http://ety-funky-lady.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  53. Cik Bintang : http://bintanghatygiveaway.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  54. Farisya Nadia : http://isyadya.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  55. Ibu Alisha : http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  56. Mira : http://miranasiruddin.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  57. Hatta Ataicha : http://ataicha.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  58. Zafirah : http://mezafirah.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  59. Odah One : http://odahone.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  60. Aque Zyezye : http://aquezyezye.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  61. Noris : http://idupseorangnoyis.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  62. Ibu Syafiq : http://ibusyafiq.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  63. Ceria Gurlz : http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  64. Raliza Hashim : http://snowsakura91.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  65. Nmirno : http://ntira-mirmo.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  66. Zuneto : http://zuneta-love-corner.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  67. Nananadya : http://nananadya.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  68. Rafidah Razak : http://fyddanglife.blogspot.com/2011/05/ga-ciknemo.html
  69. Apple Hijau : http://beehac.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  70. Nurul Asniza : http://nurul-lavendervsmint.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  71. Anna Boleyn : http://www.hanalovenest.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  72. Ezrin : http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  73. Izzara Ittazi : http://contestngiveaway.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  74. Bujang : http://metzbujang.blogspot.com/2011/05/said-giveaway-belog-nemomimosh.html
  75. Nor Hapisah : http://sha-myheart.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  76. Mimi Yumiko Chan : http://norshamimi.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  77. Shera Haifa : http://kontestaje.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  78. Mohamad Firdaus : http://telagaputihworks.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  79. Inasepi : http://inasepi.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  80. Fiezah Kechik : http://fiezahkecik.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  81. Che Rosliza : http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  82. Faez Faeiza : http://xoxohaneyko.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  83. Izancute : http://izancute.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  84. Syukri Mokhtar : http://syuk6692.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  85. Zahidah Redzuan : http://ohaza.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nimonimosh.html
  86. Shukri Fadzillah : http://shukrifadzillah.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  87. Mas Ibrahim : http://mascontestgiveaway.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  88. Nurlisa Afha : http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  89. Ratu Qurtubah : http://quraqitty.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  90. Ummi Anum : http://mahalucky79.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  91. Kak Nida : http://along-nidar.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  92. Sarah : http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  93. Bieybbie Amieyna : http://samtinkp0rnatink.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  94. Fauziah Kamaruddin : http://ogy2112.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  95. Anith Hanisah : http://musicloveanisa.blogspot.com/2011/05/giveaway-blog-nemomimosh.html
  96. Eraa Rusberry : http://eraarusberry.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  97. Eyka Lai Kha : http://imnotagurlnotyetawoman.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  98. Nor Amni Sarah : http://amni1106875.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomim0sh.html
  99. Honey Bunny : http://iladelarossa.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  100. Mummy Maira : http://mummymairacontestga.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  101. Cik Purple : http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  102. Iena Sabrina : http://iena-devo.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  103. Taufidris : http://taufidris.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  104. Ciema : http://ciema25.blogspot.com/?zx=b32fd295eed42aaf
  105. Anim : http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  106. Atiqah Rzk : http://molekatiqah.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  107. Daygku Nuraini : http://daygcakapcakap.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  108. Surayah : http://mssurayah16.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  109. Cik March : http://miemmiey91.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  110. Jaa : http://jaajahatga.blogspot.com/2011/05/giveaway-nemominosh.html
  111. Nini-Ab : http://nini-ab.blogspot.com/2011/05/httpzaihazrasulaiman.html
  112. Sherinazz : http://sherinarinzz.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  113. Azlina : http://all-contest-ga.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  114. Yuhana : http://yumikoice.blogspot.com/2011/05/ga-giveaway-belog-nemomimosh.html
  115. Yantz Anabella : http://yantzanabella.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  116. Siti Suriani : http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  117. Momoy : http://www.princess-momoy.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  118. SofieyAzwa : http://sophiemokochi.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  119. Liyana Aziz : http://liyanaziz.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  120. Lili Hana : http://alvas-87.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  121. Hika Mayra : http://capucinost0ry.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  122. Aisumi Chan : http://aisumi-style.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  123. Cik Ailebiu : http://www.ailebiu.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  124. Hanifatiah : http://akudiadancerita.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  125. Nurul Nadhirah : http://diandahlia.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh-mai-join.html
  126. Aida Azryn : http://www.aidaazryn.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  127. Eyqa Amin : http://lifeyqa.blogspot.com/2011/05/first-ga-im-so-lucky.html
  128. Zaty Emilea : http://belogzaty.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  129. Ummu Ukasyah : http://anakkuanugerahterindah.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  130. Mizh Mia : http://mizhmia-gaandc.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  131. Syafiqah Salleh : http://comeykiut.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  132. Misx Miera : http://mieraluve.blogspot.com/2011/05/salam-semua-kali-nih-miera-ditag-oleh.html
  133. CTNurkhijah : http://thecolourfulisland.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  134. Yantiey : http://themptyanty.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  135. Azura Aziz : http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  136. Joel Leslie : http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  137. Kinn : http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  138. Syakilla Zainun : http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  139. Tiefazatie : http://tiefazatie.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  140. Siezuka : http://sicantiksiezuka.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
  141. Juniza : http://blogjuniza.blogspot.com/2011/05/giveaway-belog-nemomimosh.html
Siapa yang menang? Hehe. Nanti shaye akan umumkan. Sekarang ni tengah bizi sket, uols kena tunggu. Keep in touch okay!
Lazada Philippines