Thursday, November 24

Contest meletop dari HafizudinHamdan Photography!

Hello guys! Salam semua.

Hari ini shaye nak join satu contest. Gigih kan sekarang asyik join contest je? Pedulik? Ngeee. Btw, baru-baru ni shaye join contest dari Kak Long Mawar Merah dan alhamdulilah dapat Tempat Ketiga. #lompatbintang. Lepas ni boleh tengok wayang FREE. Stop cerita pasal benda lain, kita fokus kepada contest kali ini. Sementara tarikh contest belum tutup shaye dengan berbesar hati nak join contest dari HafizudinHamdan Photography.

Even si Hafizudin ni tak suruh shaye bagi sebab kenapa nak join contest beliau, shaye tetap nak bagitahu kat dia. Hope #tunangkite tak baca confession ni. #matila
"Dear Hafiz, I join contest u sebab I dah jatuh hati. #pekupmuka. Errr, I mean bukan jatuh hati kat U tapi dengan hasil gambar-gambar U. So, apakata U bagi I peluang untuk bersesi photoshoot selama 2 jam supaya kita ada masa untuk bersama menghasilkan gambar yang lebih menarik?"
Sudah! Kemain mengayat kann. Takdelah. Actually shaye dah usha HafizudinHamdan ni lama dah. Eh I mean HafizudinHamdan Photography. Tak percaya? Shaye pernah senaraikan servis photography ni kat entri Tips Sebelum Buat Pre Wedding Part 1. Semua servis photography yang telah shaye senaraikan tu mempunyai potensi untuk terus naik. Semuanya muda-muda dan berbakat termasuklah HafuzudinHamdan ni. Bukan nak puji, tapi betul ni cakap ikhlas dari hati dan penilaian sendiri.

Shaye dah godek segala gambar dalam belog dia. Ada macam-macam kategori yang dikelasifikasi beliau sendiri dan kat bawah ini adalah antara gambar kegemaran shaye. Hafiz  ni suruh pilih satu atau dua atau beberapa kann? Sebab dia kata BEBERAPA, shaye pilih banyak. Kenapa? Sebab shaye suka banyak. #okbai

 
Sebab suka gambar ini: 
Of coz sebab gambar ni cantik. Even black & white tapi gambar ni tetap nampak menyerlah.
Link : http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=272


Sebab suka gambar ini:
Pencahayaan dia bagus. Terang tapi masih sedap mata memandang. Hafiz ni pandai sesuaikan pencahayaan even ditempat terang. Kann?
Link : http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=352


Sebab suka gambar ini:
Suasana yang harmoni. Kegembiraan jelas terpancar kat muka masing-masing. Gambar candid tapi cantik cuma lelaki yang hujung tu terlupa pakai stokin. *Eh apa kena-mengena?*
Link : http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=313


Sebab suka gambar ini:
Shaye suka pencahayaan gambar-gambar Hafiz ni. Semua nampak kemas dan sedap mata memandang.
Link: http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=182

 
Sebab suka gambar ini :
Gambar diambil dari sudut yang menarik biarpun gambar tak berapa sharp sangat sebab shaye nampak ada sedikit blur kat bahagian lompatan diorang. Tapi shaye tetap suka gambar ni.
Link: http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=111


Sebab suka gambar ini:
Gambar ini comel sekali. Sekian.
Link: http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=94

  
Sebab suka gambar ini:
Warna dalam gambar ni, kasut tu nampak menyerlah sekali.
Link: http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=355


Sebab suka gambar ini:
Sebab tak sabar nak amik gambar macam ni. Boleh? Hehe. Takdelah. Setelah diperhatikan Hafiz memang suka amik gambar dari jarak dekat-dekat macam ni dan hasilnya cantik. Tiada sebarang kecacatan dilihat. Dia tahu kat mana patut blur, kat mana patut fokus. Kann?
Link: http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=355


Sebab suka gambar ini:
Tempat tu cantik. Pandai Hafiz cari port baik punya untuk amik gambar ciom-ciom. Eh?
Link: http://www.hafizudinhamdan.com/blog/?p=343

Oklah tu saja puji-pujian atau komen ikhlas daripada shaye. Hope bisnes fotografi Hafiz lebih maju dan mantap lagi masa depan. Kepada bloggers lain yang masih tak tahu HafizudinHamdan Photography ni tengah buat contest, silalah ke belog beliau untuk maklumat lanjut. Tak tahu mana satu belog beliau? Boleh pergi SINI. Tarikh tutup contest ialah 10 December 2011

Tengok apa lagi? Ayuhhhhhhh!

Wednesday, November 16

Sesi beramal di #Twtupkaseh 3.0

Salam semua.

Ehem sebelum tu nak tanya soalan cepumas, rindu kiteeee tak??? Ngeeee! Gedik sangatkan! Okaylah kembali kepada tajuk utama, seperti yang telah digerak gempurkan dalam Twitterjaya tempoh hari, Alhamdulilah #Twtupkaseh yang ke 3.0 telah selamat disempurnakan dengan jayanya. Dan dengan bangganya nak kepochi kat uols yang #Twtupkaseh kali ni shaye join! Yesssssss! #lompatbintang

Say what? Tak tahu apa benda #Twtupkaseh tu? No no no tamo macam tu *geleng kepala*. Untuk pengetahuan uols yang tak main Twitter ataupun uols main Twitter tapi tak amik port sangat, sekarang warga Twitterjaya dah mula bergiat aktif dengan macam-macam jenis twtup. Twtup tu ape? Twtup tu lebih kurang gathering antara pengguna-pengguna Twitter mengikut tujuan twtup tu dibuat.  Ngerti? Sebagai contoh, sebelum ni shaye dah join dua Twtup kalau tak silap antaranya :
Banyak jugak twtup yang shaye tak dapat join atas sebab-sebab tertentu macam #Twtupkaseh yang lepas-lepas termasuklah #Twtupraya. Opss sebelum terlupa, #Twtupkaseh tu ialah twtup yang bertujuan membantu insan yang memerlukan atau dengan kata lain di mana sekumpulan warga Twitterjaya yang secara sukarela berkumpul untuk membuat kerja-kerja amal atau kebajikan. First dan 2nd #Twtupkaseh diorang dah pergi melawat ke rumah anak yatim. Dan yang kali ketiga ni ke Rumah Orang Tua Al-Ikhlas.
Actually dah lama shaye nak cari peluang macam ni tapi tak tahu macam mana nak mula. Bertuah sebab masih ada orang muda macam @AidaSue yang mampu jalankan aktiviti macam ni. Hope niat dia dalam menerapkan nilai-nilai kesedaran terhadap insan-insan yang memerlukan kepada belia muda macam kita ni tercapai. Amin.

 
@AidaSue dan @Aisyalicious
 
Okay uols, mari bercerita pasal Rumah Orang Tua Al-Ikhlas ni pulak. Berikut merupakan serba ringkas pengenalan mengenai Rumah Orang Tua Al-Ikhlas :

Pada tahun 2004 rumah ini telah ditubuhkan yang mana pada tika itu hanya menempatkan seramai 10 orang warga emas sahaja. Kini, rumah ini telah menempatkan hampir 20 orang warga emas (lelaki & perempuan) dalam lingkungan usia 60-80an. Kebanyakkan warga emas di sini adalah pesakit dari hospital-hospital kerajaan yang tiada waris dan menghidapi penyakit yang kronik. Hanya 1 @ 2 orang warga emas sahaja yang mempunyai keluarga (anak-anak yang menghantar ibubapa mereka ke sini).
Macam mana pengalaman melawat Rumah Orang Tua? Hurmmmm..opkos rasa sebak bila tengok mak abah orang lain terlantar kesunyian je kat sana. Siyes kita tak tahu apa yang tersimpan dalam hati mereka. Diluar senyum siap boleh ketawa-ketawa, tapi dalam hati? Siapa tahu? Sure diorang rindukan anak-anak kann. #kesatairmata.

 
Ada beberapa warga emas yang sempat kami beramah mesra. Yang pasti setiap dari mereka semuanya mempunyai kisah silam masing-masing. Pakcik-pakcik yang terlantar sakit kat situ, masa muda mereka semuanya kuat-kuat belaka. Berpangkat segala tapi bila dah tua, anak bini amik harta then tinggalkan kat rumah orang tua sebab dah takde siapa nak jaga. Tak semualah macam tu tapi adalah sorang dua. Kesian kann.

 
Kedatangan kami disambut gembira oleh mereka. Siyes nampak diorang happy. Ada yang macam taknak diganggu pun ada (buat-buat tidur). Tapi takpelah. Macam-macam ragam kann. Hehe. Apa yang shaye perhatikan, makin tua umur kita, sebenarnya semakin kita berperangai seperti kebudakan. Sebenarnya warga emas ni sama macam anak kecil yang sentiasa dahagakan perhatian. Kalau boleh dia nak kita di sisi dia 24 jam. Contoh yang diorang perlukan perhatian, macam bila kita pergi kat katil pakcik no 1, pakcik katil no 2 mesti pandang-pandang sambil tunggu je kita pergi kat dia. Samalah macam yang lain.

Okay jum menatap gambar-gambar yang sempat diambil pada hari tersebut.

Kemain pakcik ni buat peace terbalik. Ngeeeee!

 Tak sure lah diorang tengah buat apa masa ni. Lupa. Hehe.

Owh masa ni kitorang baru sampai kalau tak silap.

Sesi beramas mesra. Eh beramah mesra. #opppsss!


 Masa ni aktiviti karok lagu 60an. Kemain happy pakcik ni siap berjoget.


 #untunglaa makcik tu dapat kiss dari Akim AF.


 Pokok pesanan sebagai kenang-kenangan. nanti bosan-bosan pakcik makcik boleh baca. Gituuuuuu!


 Sempat bergambar dengan Mak Muji (pengasas Rumah Al-Ikhlas)


Sukarelawan dan sukarelawati yang terlibat.


Okay jom layan video #TwtupKaseh 3.0 kat Youtube pulak.


Kepada yang sudi untuk menghulurkan bantuan, boleh berhubung di alamat dan nombor phone di bawah. Sumbangan uols amatlah dialu-alukan :

Rumah Orang Tua Al-Ikhlas.
No.34, Jalan 6/27, 
Taman Putra Perdana, 
47100 Puchong, Selangor.  
Pn Muji 016-6786364.

Monday, November 14

Menangi Hadiah Penginapan Percuma dan Wang Tunai dalam Peraduan Tulis dan Menang di mawarmerah2008.com

Salam semua. 
 
Pagi-pagi ini rajin menjengah ke blog kawan-kawan tiba-tiba terjumpa satu peraduan daripada blog Kak Long Mawar Merah. Teruja dan tertarik dengan hadiah yang ditawarkan lalu saya berkeputusan untuk turut menyertai peraduan ini. Jadi, apalah salahnya kalau saya mencuba nasib kan?

 

Syarat Pertandingan:
1) Semua blogger yang beralamat di Malaysia (senang nak pos hadiah)

2) Tulis 1 entri tentang peraduan ini dan link ke entri ini.

3) Tinggalkan komen di entri ini dengan meletakkan url blog anda yang mengandungi entri penyertaan tersebut.

4) Dalam entri tersebut jawab soalan mudah di bawah:-
a) Menangi hadiah dalam Peraduan Tulis, Teka dan Menang di blog Kak Long Mawar Merah di adakan sempena Ulang Tahun Perkahwinan Kak Long yang ke ____________ pada _________ dan Ulang Tahun ke- ________ mawarmerah2008.com beroperasi di domain dan hosting berbayar.
Jawapan :  Menangi hadiah dalam Peraduan Tulis, Teka dan Menang di blog Kak Long Mawar Merah di adakan sempena Ulang Tahun Perkahwinan Kak Long yang ke empat (4) pada 30 Jun 2011 dan Ulang Tahun ke- dua (2) mawarmerah2008.com beroperasi di domain dan hosting berbayar.

b) Tuliskan komen yang membina tentang blog mawarmerah2008.com ini dengan memasukkan perkara di bawah:
1) Perkara yang patut dikekalkan di mawarmerah2008.com
Komen :  
  • Layout yang simple dan kemas. Harap dikekalkan kerana kekemasan blog mempengaruhi pembaca untuk terus mengikuti blog kita.  
  • Bagus kerana blog jenis mawarmerah2008.com ini tidak seperti blog lain yang dimana blog mereka penuh dengan iklan-iklan semata.
2) Perkara yang patut dibaiki di mawarmerah2008.com
  • Tajuk yang digunakan untuk widget agak mengelirukan pembaca untuk mengetahui fungsinya. Sebagai contoh : "Kelopak Perkembangan Bulan Ini" dan "Bintang popular 2011".
5) Setiap entri mestilah ditulis menggunakan Bahasa Kebangsaan yang baik dan tidak menggunakan ejaan singkatan (sempena Bulan Bahasa kebangsaan tu…)

6) Tarikh akhir penyertaan ialah pada tarikh 20 November 2011 (20/11/2011), tepat jam 11.11 malam.

Hadiah Peraduan Tulis, Teka dan Menang:
Hadiah Utama :  Satu Hadiah Penginapan 3 Hari 2 Malam di rangkaian home-based Swiss Garden Hotel (Swiss Garden Kuantan / Swiss Garden Damai Laut) @ Berjaya Meranti Park Suites Bukit Tinggi Pahang – tertakluk kepada kekosongan tempat di hotel tersebut dan tarikh tempahan sebelum Jun 2012.
Hadiah Kedua :  2 hadiah wang tunai RM 70 setiap seorang (akan dimasukkan dalam akaun pemenang)
Hadiah Ketiga : 3 pasang tiket untuk menyaksikan tayangan filem di pawagam Golden Screen Cinema @ di TGV (Kak Long akan kreditkan harga tiket kepada pemenang)
Hadiah Keempat : 5 x  topup Maxis / Digi/ Celcom RM 10

Menarik bukan setelah mengetahui syarat penyertaan mudah dan hadiah yang ditawarkan? Jadi kepada sesiapa yang ingin menyertai boleh klik SINI. Jangan tunggu lama-lama nanti terlepas peluang!

Friday, November 11

"Mei Chen, will you marry me?". Kau mampoo?

Salam semua. 

Good morning. Hari ni date cantik kannn kannnn? 11.11.11. Semua pun teruja sangat, tapi sebenarnya takde apa pun yang menarik dngan date tu. Hari ni tetap hari biasa, semua orang pun kerja macam biasa. Agak-agak ada tak orang yang nak buat date hari ni sebagai date special diorang? Mana tahu kann ada yang kawin hari ni, couple ke, bersalin ke, memang best lah dapat date cantik. Pagi-pagi ni shaye duduk baca The Star Online dan tertarik dengan tajuk - Man 'sells' self online to girlfriend via Grouposal.

Mula-mula macam tak percaya sebab best gila si Mei Chen tu sebab boyfriend dia propose dia dengan cara macam tuh. Sweetnyaaaaaa! Idea tu datang bila boyfriend si Mei Chen tu sedar yang si Mei Chen ni selalu bukak website Groupon tu untuk tengok mana-mana best deal takpun offer. Bayangkan bila bukak-bukak web tu je nampak lamaran dari boyfriend mesti dia teruja gila lah hoi semua orang boleh baca kott!

See? Macam deal biasa tapi bukan deal biasa okayy! Ini lamaran!


"Today I wish to have you with me for the rest of our lives; will you do me the honour of becoming my wife?"

#pitam
ROMANTIK gila.

 Tengokah berapa ramai yang support!

Dah macam barang pulak sebab guna "Product Spesification" segala. Tapi tetap sweeeeeeeeet!
 
Okay jom #pitam ramai-ramai.

Sebelum tu I will say YESSSSSSS!

Siap ada reviews lagi dari orang-orang terdekat. #nanges.

Nak baca semua? Boleh klik SINI.


p/s: Lepas ni nak bukak website Groupon takpun Milkdeal hari-hari. Mana tahu ada orang nak propose shaye macam ni ke? #berangan. Oklah oklahh mana tahu ada deal menarik kannn *baru betul*

“My Happiest Moment”

Salam semua,

Setiap orang pasti punya kenangan terindah kann? Begitu juga dengan shaye. Dan setiap kenangan tersebut akan kekal bersemadi dalam ingatan biarpun seminit dua kenangan itu berlalu. Tak percaya? Cuba pejam-pejam mata ingat balik apa kenangan yang termanis yang pernah uols lalui. For sure mesti ada dan uols tengah #senyumsimpol kann kannnn?

Tapi kann bagus kalau setiap kenangan tersebut diabadikan dalam bentuk foto? Macam shaye memang kalau boleh setiap saat nak amik gambar supaya shaye tak mahu lupakan walau sedetik masa terindah itu berlalu. Oklah oklahh tamo cerita panjang lebar, let's me show uols my happiest moment ever in my life! 

 
My happiest moment ialah saat-saat Cik Nemo dah berani pegang kucing.
Gambar dengan kucing? Homaigod, Bukanlah! 


Okay tadaaaaaaaaaa!



Motiflah nak tayang gambar pegang kucing kann kannn? Btw saat terindah dalam hidup shaye ialah masa hari konvokesyen baru-baru ini. Rasa happy sangat sebab penat lelah selama ini berbaloi. Dan apa yang membuatkan shaye bertambah happy ialah family datang tengok shaye naik pentas untuk terima sijil tersebut. Bahagia sangat!


Seterusnya ialah pada hari majlis Satu Cinta Dua Jiwa (pertunangan) pada 3 Julai yang lalu. Setelah mengharungi pelbagai ujian yang menduga terhadap diri shaye, si dia hadir menyatakan hasrat beliau. Dan alhamdulilah semuanya berjalan lancar dan kini kami sedang menanti hari untuk disatukan sebagai suami isteri. Semoga hubungan kali kekal berpanjangan hingga ke akhir hayat. Amin.


Percaya atau tidak, kawan-kawan adalah penyumbang terbesar dalam memori indah uols. Begitu juga dengan shaye, aktiviti berjimba dengan kawan-kawan memang best sangat. Hilang stress! 


Dah tentulah saat terindah setiap kali bersama si dia. Si dia memahami dan berkongsi minat yang sama. See? Kalau boleh nak dua puluh empat jam photoshoot saje! Btw, thanks to him sebab membawa kegembiraan buat shaye.

"I don't want a perfect person, I just want someone to act silly with, someone who treats me well and loves being with me more than anything"


Dan setiap apa yang shaye lakukan, apa yang shaye suka, siapa yang shaye sayang, apa yang berlaku ke atas diri shaye dan macam-macam memori lagi sudah tentunya bakal termasuk dalam koleksi gambar shaye. 



Tapi kan saat amik gambar sendiri setiap minit, setiap jam, memang HEAVEN! Shaye memang gila kamera tak dinafikan. Tapi sedih sebab sampai sekarang masih tak mampu nak beli kamera digital sendiri. So, gambar-gambar banyak guna kamera handphone saje. T__T

Manalah tahu bila join OLYMPUS Happy Photography Contest boleh dapat kamera sebijik?


Kannnnn? Wish me luck guys!

Thursday, November 10

Abah tetap handsome macam dulu.


Salam semua,

Bukan entri pantas tapi entri basi. Patutnya menulis masa 7 November hari tu, tapi hari ni dah masuk berapa haribulan entah. Takpelah asalkan menulis kann kannn! Pertama sekali shaye nak ucapkan sekali lagi Selamat Ulangtahun Abah yang ke (rahsia) *padahal malas nak kira*. Semoga dipanjangkan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik dan sentiasa berbahagia bersama family tercinta. Amin.

Masuk tahun ni dah setahun Abah pencen kalau tak silap. Kalau sebelum ni dari muda Abah kerja siang-malam bizi cari duit. Nak jumpa dia pun kadang-kadang payah. Yelah, kami bukan orang kaya raya kannn. So, sekarang ni bila Abah dah pencen, hari-hari menatap muka dia. Orang lain sibuk suruh Abah kerja cari duit lebih lepas pencen tapi pada shaye takpelah elok dia duduk rumah je dah tua-tua ni. Bagi dia berehat puas-puas sebab shaye sedar betapa besarnya pengorbanan dia bekerja siang malam takde life dari muda. Sekarang biar shaye pulak bekerja. Eceh!

Dulu-dulu nak borak dengan Abah masing-masing takut. Yelah Abah kan pendiam macam shaye. Eh? So, bercakap bila perlu je. Sedih kann. Sekarang? Dah okay dah. Abah pencen, Mama pon tak kerja. So, ada banyak sangat masa bersama family tercinta. Nak borak apa, borak saja. Mimi pengibur kami satu family. Kalau takde dia, siyes sunyi.

Cakap pasal Abah la kann, Abah masa muda tak macam dah tua-tua ni, tak buncit. Jaga penampilan, baju sentiasa bertukar-tukar. Sekarang je pakai ikut apa yang ada, dah buncit, rambut pun dah putih. Masa zaman Abah muda kann, Abah handsome tauu. Mama kata perempuan keliling pinggang tapi at last Abah pilih Mama. Sedangkan masa Abah dah anak dua, ada janda nak masuk line jugak. Perghh! *moteplah aku tetiba cerita pasal zaman muda diorang*


Walau apapun, Abah tetap handsome di mata shaye kann Mama kannn. *bodek lebih sebab nak kawin*

Kann Mama senyum tu? Setuju lettew!

Lagi sekali nak cakap.
ABAH TETAP HANDSOME!


p/s : 14 November ni pulak birthday buah hati kecik shaye si Syamimi tu. Kejapnya masa berlalu hoi!

Friday, November 4

Nak beli Kamera La Sardina sebijik boleh?

Salam semua,

Ehem, sehat walafiat ke uols? Hope sentiasa sehat sejahtera di samping family yang tercinta. Hari ni shaye nak share salah satu wishlist yang tersemat di hati. Dari dulu kenan sangat kat kamera Lomo ni, actually ada banyak jenis kat luar sana. Harga pun takdelah mahal sangat. Dalam RM50 ke atas pon kita dah boleh dapat dah sebijik. Yelahh kalau nak beli DSLR sekarang memang tak dapatlah, so terpaksa letak  DSLR kat list yang paling bawah sekali kann kann!

Eh jap jap sebelum tu, uols tahu tak apa itu Lomo Photography? Lomo Photography ni membawakan kita kembali ke zaman-zaman mak abah sebab ia kamera analog bukan kamera digital macam kita guna sekarang ye tuan-puan. Seperti kata lain, kamera lomo ni menggunakan filem sahaja. So, tak boleh suka-suka nak amik gambar sebab ianya takde button delete gambar yang tak jadi. Mungkin kalaulah dari dulu sampai sekarang ni kita hanya menggunakan kamera analog, mungkin tak wujud #pakcikcamwhore. #ops

Kamera Lomo ni ada banyak jenis kat pasaran tau, tapi tapi tapi dalam banyak-banyak jenis shaye kenan kamera La Sardina punya pattern. Homai! Sukaaa! Tapi harga dia mahal sket kot dari kamera Lomo yang lain.  Yelahh harga dia cecah ratus-ratus sedangkan kamera Lomo lain boleh dapat bawah RM100 je. Ke murah? Entahlah shaye tak berapa pasti sebenarnya harga pasaran kamera Lomo ni. #tepukdahi

 
Nice kann, macam tin sardin pon ada aku tengok. #ops
 
Yang ni pattern geometri.


Aksesori.
Yang ni metal pattern, Ehem, kite kenan yang ni lah!! *tunjuk-tunjuk gambar*

10 Teknik Lomography
1. Bawaklah kamera ke mana saja uols pergi pada bila-bila masa. Yelah mana tahu tiba-tiba nampak objek menarik terus nak amik gambar.
2. Gunalah kamera Lomo tanpa batasan - siang malam pon tak kesah.
3. Jadikan lomography sebahagian dari hidup uols dan nikmati saat-saat meng-capture.
4. Ambil setiap shot dari pelbagai sudut.
5. Ambil gambar sedekat mungkin sebab biasanya kamera Lomo takde zoom.
6. Jangan banyak berfikir, gunakan hati dan penglihatan uols.
7. Pantas, lekas tuntas bila amik gambar. Tak perlu nak teknik-teknik sangat pun.
8. Tak perlu fikir hasil gambar yang telah diambil, maklumlah guna filem kann nak preview memang tak dapatlah.
9. Tak perlu fikir gambar macam mana nak amik, amik gambar secara bersahaja lagi seni.
10. Tak perlu fikir aturan macam mana nak gunakan kamera Lomo sebab cara penggunaannya mudah sekali.


Antara hasil gambar dari kamera Lomo

 

 

 

 


Amik gambar macam ni, style sangatt!

Macam mana nak beli? Boleh pegi web SINI. Okay macam mana nak guna kamera ni? Shaye pon tatau tapi tapi tapi....Ayuh layan je video kat bawah.

So, amacam? Best kannnn!


*Kalaulah Kamera La Sardina turun daripada langit. (tangan di dada mata ke atas)

Lazada Philippines