Wednesday, December 12

Cerita Majlis Resepsi 8 April 2012

Salam semua.

Lepas entri Cerita Majlis Pernikahan 07 April 2012 kita sambung pulak ke majlis resepsi yang telah berlangsung pada 8 April 2012 lalu.Alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar. Dan paling best tetamu yang datang ramai tak terhingga. Feeling-feeling orang datang bukan nak pergi wedding tapi dah macam datang Jom Heboh pulak. Haiyooh. Btw thanks sangat kepada semua yang sudi datang memeriahkan majlis shaye. Ekceli shaye takut sangat if kawan-kawan tak datang. Yelahhh masa tu je la kann nak jumpa. Apepun thanks uols! Muahhhhhh!
Okay jom layan gambar sambil bercerita. Yehuuuuu!
Si peri-peri shaye.
Memang menjadi impan shaye sejak beliau lahir, Mimi si peri mesti menjadi flower girl majlis shaye. Alhamdulilah tercapai. Flower girl masa ni ada dua orang. Mimi dengan Qistina. Dua-dua anak yang Mama jaga. Qistina besar sikit dari Mimi so dia tahu apa tugas flowergirl. TETAPI, Mimi yang kecik lagi dan ini adalah tugasan pertama beliau. Kalau uols nak tahu, sebelum jadi flower girl shaye siap bagi training dulu kat dia. Selalu bawak dia pergi majlis kahwin siap bagi penerangan. Pastu siap bukak youtube tunjuk apa kena buat. 2 3 hari sebelum majlis explain betul2 kat dia. Alhamdulilah dia faham tetapi nampak gaya melebih2 dari pengantin bila posing. Haha. kat mana ada kamera, kat situ dia buat muka-muka comel. So sweeet!

Untuk semua gambar yang diambil, shaye menggunakan khidmat Dreyanzcolor Photography. Memang dah berkenan dengan diorang sejak pre-wedding photoshoot  lagi. Apa yang buat shaye dan laki suka dengan hasil kerja diorang ni ialah, diorang sangat menepati masa, selesa bekerja sama, seronok dan hasilnya juga sangat memuaskan. Harga pun boleh runding tak la mahal melampau tapi puas hati sangat. Kepada b2b kat luar sana, shaye recommend kat uols boleh buat diorang ni jadi official photographer uols. Macam kitorang, segala majlis dari menikah, malam berinai, majlis resepsi dan sampai majlis bertandang tetap guna khidmat  Dreyanzcolor Photography.

Okay mari layan gambar sepanjang majlis resepsi berjalan!
Pagi tu ada majlis khatam Quran, lepas tu terus siap-siap untuk majlis resepsi.

Bersanding

Dub dab dub dab!

Tengok budak tecit Mimi tu pantang jumpa kamera. Over tauu!

Kemainnnnnn tauu masa  ni dah tak nampak orang menari kat  depan. Mata sibuk tengok kawan-kawan yang datang. Hehe!
 Pengapit kitorang! Di import dari Johor. Hehe.

Gambar-gambar kat bawah ni adalah antara tetamu yang hadir.
Antara teman serapat.
Kawan-kawan dari UTHM, Johor. Gigih tau diorang gerak dari Johor masa ni. Sayaaaaaaaaang korang!

Tak boleh nak bergerak, ramai serbu. Shaye dah feeling2 retis kejap lambai-lambai aiyooo! Alahai nak makaaaan masa ni. Haha.
Boss shaye dengan staff lain pun datang. Tenkiu boss!

Kak Ungku Azlina. Kawan fesbuk kitorang.
Teman-teman husband.

Atuk husband shaye.

Geng nakal masa sekolah teknik dulu. Thanks korangggggg!

Budak kelas masa sekolah teknik. Thanksssssssssss!
Family sebelah husband.
Wanie dan husband. Kawan shaye dari kecit.

Opismet husband.

Kawan serapat husband bersama isteri beliau.

Kawan-kawan husband.

Kawan-kawan Twitter yang segan nak amik gambar sesama. Sentap tauu.

Blogger Intan Nurul Fateha, Eykameow, Helena, Ernie Syafiqa.

Blogger AnakPerak.com, dan isteri (blogger jugak)  Yang baju hitam tu kalau tak silap blogger gak..

Semua kawan-kawan bloggers. Thanks koraaaaaaaaaang!


Sesi makan beradap. (amik gambar je banyak)

Sesi potong pulut. Saje pilih pulut sebab masa malam berinai dah potong kek.
Raja sehari dihiburkan. (mata tetap melilau tengok siapa yang datang)
Ciom si peri!! (blushing dia)

Mama dengan Abah yang kepenatan meyambut tetamu. Ni pun amik gambar kena paksa tauuu!

Family belah shaye. Sedara mara semua. Ini pun dah last-last amik gambar. Diorang segan-segan. Hish. Tapi takpelah asalkan ade kenang-kenangan.

Orang kuat untuk rewang. Thanks kepada semuaaaaaa. Ramai lagi tapi tak semua amik gambar. Majlis kitorang pakai katering tapi jiran-jiran tetappppp nak tolong buat apa yang patut. Thanks sangat!

Oklah sampai sini je. Sambung next entri!

Saturday, November 24

Mencari Durian Crepe area Klang atau Shah Alam?

Salam semua.

Nampak gaya lately shaye macam rajin menulis kann? Kann? Ekceli dah hujung-hujung tahun ni kerja tak banyak sangat kat opis. So mengulor je lah kann. Opss! Okay berbalik kepada cerita utama. Sekarang kann semua orang kepochi sana-sini dengan fenomena Durian Crepe pulak. Dulu Pavlova. Bagusnya empunya idea yang mencipta Durian Crepe ni. Maklumlah sekarang kan musim durian. Kira takdelah balik-balik durian tu jadi tempoyak je kan.

Beberapa hari lepas shaye ngidam sangat nak makan Durian Crepe. Ehem. Ni ngidam bukan ngidam jenis nak dapat baby tau. Jangan pikir bebukan. Lambat lagi. Hehe. So, gigih la mencari Durian Crepe ni. Gigih jugak la gugel sebab nak cari area Klang atau Shah Alam je dekat-dekat dengan rumah. Makanya, terjumpalah satu belog ni:

*malas nak rotate gambar*

So tanpa buang masa terus contact tuan empunya belog, orangnya sopan-sopan je. Kitorang deal kat mana nak jumpa sebab beliau maybe meniaga kat rumah je. Kira cepat gak la, order pagi malam boleh amik. Tapi kalau nak beli kena pick up sendiri. So, lokasi shaye amik Durian Crepe hari tu dekat Giant Shah Alam dekat-dekat stadium tu. Punya lah pusing2 satu Giant tu rupanya dia tunggu kat luar Giant. Haishhh. Tapi takpe asalkan dapat makan Durian Crepe ni.

Slurppppppp! Lazat!

Lepas amik Durian Crepe ni, shaye dengan Mama (masa ni Mama temankan) pun masuk Giant sebab nak beli barang sikit. Kann tak boleh bawak barang masuk. Makanya tumpang letak barang kat kaunter tepi tu. Dah la barangnya ialah Durian Crepe je. Terang-terang orang kat kaunter tu nampak. Dia tenung lamaaaaaaaa je kat Durian Crepe tu. Shaye dah buat muka chuak-chuak takut dia telan satu. Opssss! Lepas bagi nombor dia tanya :

Akak kaunter : Benda ni beli online ye? Kat mana beli eh?
Shaye : Ha? Ohh haah beli online baru je amik tadi. Kenapa tak jumpa ke?
Akak kaunter : Tak jumpa. Teringin. Sbb benda ni tengah popular kan. Merata saya cari. Sampai ke Meru tetap tak jumpa.
Shaye : Yekee kesiannya. Kalau nak beli kat bekas tu ada nombor dia boleh amik.
Akak kaunter : Betul ke?
Shaye : Amik jeee. *terus masuk Giant sebab takut dia nak mintak satu. Keji tak? Haha*
Akak kaunter : (cepat-cepat amik nombor phone)

Tapi seriously cari jugak kedai yang jual kat area Shah Alam dan Klang tapi macam payah sikit. Hope akak tu dapat order dan dapat merasa gak Durian Crepe. Yehuuuu!

Shaye beli Durian Crepe ni dengan harga RM10 per paxx. 1 paxx ada dalam 4 ketul. Baru-baru ni opismet cakap dia pun ada order kat tempat lain, tapi RM10 untuk 3 ketul. Dia kata mahal sikit sebab orang tu guna durian jenis Musang King. Err? For me takde beza pun yang penting rasa durian. Kann? Lain orang lain selera. Ye dak?
Lepas ni nak try buat sendiri. Tengok resepi macam simple sangat. Cuma rajin tak rajin je kannn?

Friday, November 23

Video Terbaru Anuar Zain! *abam kite #okbai*

Salam.

Yehuuuuuu! Dah tengok dah video terbaru abam kite? Dah? Dah?!  *sejak bila pulak berabang?*. Btw teruja kite tengok beliau dengan gandingan Nora Danish merangkap kakak kite juge. *sejak bila jugak kau berkakak?*. Comel sangat dalam video ni. Pitam. Yang penting suka sangat dengan video klip terbaru beliau. Nice! Macam ala-ala video wedding tapi dramatik sikit. Kalau tak silap ianya ialah idea daripada Anuar Zain sendiri. Lagu best, lirik dia pun best. Terkesan sikitlah dalam hati. Apepunnnnnnnnn.....

Layannnnnnn saja !



Lirik Ajari Aku- Anuar Zain
Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu

Wednesday, November 21

Cerita Majlis Malam Berinai 7 April 2012

Salam.

Okay  sambungan entri sebelum ni. Sebelum ni kite cerita pasal nikah kann. Mengikut perancangan, nikah pagi macam dekat-dekat nak tengah hari. Lepas tu terus siap-siap untuk tukar-tukar baju. Persalinan la maksudnya. So, malam tu adalah malam berinai. Jeng jeng jeng! Dalam 1 hari digunakan sepenuhn ya. Jimat masa kannn? Maklumlah orang tu orang jauh kang payah nak buat majlis 10 hari 9 malam diorang satu rombongan kena menetap kat Klang. Opss!

Untuk malam berinai, kitorang dah bosan tengok orang lain duk pakai songket. Sini songket sana songket kann? So untuk malam berinai kitorang tukar sikit konsep. Buat ala-ala english style. Takmo pakai songket-songket  tapi nak pakai gaun dengan baju kot. Boleh? Ahhh dulik majlis sape kann? Hehe. Untuk baju malam tu orang tuh punya impianlahh nak sangat pakai baju kot grey n shaye gaun pink grey. Nak feeling-feeling Aidil Zaquan dengan Ayu Raudhah katanya. Katanya!

Nak cari baju kot grey dengan gaun grey+pink memang payah yang amattttt! Semua butik kot pi terjah. So dah alang-alang buat baju sanding, tempah sekali baju untuk malam berinai. Kira okay la harga dia berpatutan sebab kitorang ni banyak songeh sangat. Nasiblah. Btw thanks kepada Butik Andaman Mawar Biru sebab sudi melayan karenah kitorang. Okay jom layan gambar!

Kelepak Kelepak Kelepak Kelepak!

Kelebum Kelebum Kelebum Kelebum!

Mekap + Pelamin + Dekorasi : Ezz Bridal Collection.

Dub dab dub dab! Pre-sanding a.k.a Majlis Malam Berinai berlangsung. Debor gak masa ni.

Masa ni feeling-feeling puteri. Bila lagi kann!


Nenek kiteeeee.

Aturcara malam tu tadek apa sangat. Just sanding lepas tu makan beradab. Lepas makan potong kek. Then jumpa-jumpa sedara-mara.  Kite buat ala-ala dinner je (kalau kat johor diorang panggil Malam Dinner).   

Bolatt nya pipi shayeeeee! Tak sukeeee haha!

Menu malam tu special  tauu. Shaye pun dah tak berapa ingat sebab untuk tetamu, menunya daging salai masak lemak, ayam goreng berempah, ape entah lagi. Alahai lupanyaaaaa! Tapi untuk makan beradab pihak katering bagi hidangan western food macam Chicken Chop dan sebagainya. Perghhh! Yang penting, semuanya ditaja oleh Ekram Katering. Best!

Yang sebelah kiri shaye tu ialah abah mertua shaye. Tak boleh lupa lagi masa malam tu pegi tanya dia macam ni "PAKCIK tak nak makan nasi ke?". Terus muka dia berubah. Dann dannnn masa tu baru teringat yang dia dah officially jadi abah mertua kena laa panggil Abah kannnn? Aiyooooo.  Masa tu memang kekok gila nak tukarkan semua status dari MAKCIK=MAK. PAKCIK=ABAH. Banyak kali tersasul. Haiyaaaa! Terasa diri macam bujang lagi. Eh?                       

Kek ditaja oleh Ekram Katering.

Malam tu gak potong kek sempena birthday orang tu. So semua pon menyanyi dengan girangnya termasuk shaye. Tetiba semua tetamu memasing jerit-jerit. "Ciom! ciom! ciom! ciom!"  sambil buat muka serius. Shaye? Oh my.....tak boleh tunggu dalam bilik ke? Eh? Haha! Masa ni rasa macam nak angkat kain lari seribu batu je tauuuuu! Tapi takkan nak tinggal orang sebelah. Nak tak nak.....

My first kiss to him. I'm blushing right now. #pekupmuka

Okay cukup adegan itu. Kita potong kek sekarang. Ketar-ketar tangan. Berat tauu pedang tu.

Hiyarghh hiyargghh!

Layan gambar je lahh kann! Jangan makan hati pulak tak dapat makan kek

Alhamdulilah malam tu majlis berjalan lancar seperti apa yang dirancang cuma majlis lambat sikit start sebab hal-hal tertentu. Apapun majlis malam tu berjalan dengan sederhana tapi membawa seribu erti buat kitorang.

Okay tunggu next entri pasal resepsi!
Lazada Philippines