Saturday, February 11

Counting days

Salam semua.

Dub dab dub dab. Okay jantung berdegup laju. Ececeh. Oklah oklah for a long time shaye tak hapdet belog lagi dan lagi. Tetiba rindu nak hapdet sedangkan takde idea. Nasiblah. My blog sama macam my diary. Rasakan. First of all sorry if ada yang masih tak berpuas hati dengan giveaway yang lepas. I know banyak kekurangan di situ lebih-lebih lagi dengan keadaan diri sekarang ni. Kali ni memang siyes superbusy sebab sentiasa tak lekat duduk rumah untuk uruskan macam-macam. Kepala sentiasa berfikir itu ini, takut ada yang terlepas pandang. 


Kemain minggu lepas gosip shaye menikah. Haippp haipp sabor. Belum lagilah. Hamboi kemain siap buat hashtag lagi kann. Masing-masing duk tanya khemah sapa terpacak depan rumah. Kann? Kann? Padahal jiran shaye yang kahwin, kite amik turn ye kawan-kawan. Masing-masing sibuk bertanya,"Bilaaa? Bila??" Mohon sabar. Bakal ku layangkan kad. Soon! Takkan le tak jemput uols kann. Btw mohon semuanya lancar. Amin.

Alhamdulilah setakat ni memang betul banyak dugaan yang telah dilalui. Dugaan besar, kecil, macam tsunami pun ada. Mohon kami berdua kuat mengharunginya demi nak bina masjid bersama. 

Ya Allah Ya Latif Ya Rahman Ya Rahim
Ya Allah, engkau mengetahui bahawa hati-hatiini telah bersatu kerana mengasihimu,bertemu untuk mematuhimu,bersatu memikul amanahmu,hati-hati ini telah mengikat janji setiauntuk mendaulatdan menyokong syariatmu,maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya,kekalkan kemesraan antara hati-hati iniakan jalannya yang sebenar. Penuhkan hati inidengan cahaya Rabbanimu yang tidak kunjung malap.Lapangkan hati-hati ini dengan limpahankeimanan dan keyakinan,Jadikan kami suami/isteri yang soleh/solehahdan berikan kebahagiaan yang berkekalanbuat kami di dunia dan di akhirat.Amin Ya Rabbal Alamin.

6 comments:

capt. keon alhan said...

itu doa rabitah...

Cik tikah said...

mesti awak sgt cantik bila bersanding nanti :)

cik ain said...

InsyaAllah everything will be fine #BFF *love*

Miss BaNu said...

semoga berjalan lancar hendaknyer..by theway saya dh follow comel nih =)

eykameow said...

sayanggggg, eyka doa kan kite same2 dpt mengharungi tsunami itu. eh? hahaha! InsyaAllah kn? :') b strong!! lagi sikit je nie.....jgn dgr hasutan syaitanirrojimmm tuh!! ok??? bykkan berdoa! happy 4 u! =)

Cik Adieb said...

jgn lupa jmput sy :)

Lazada Philippines