Sunday, March 4

Walimatul Urus #KahwinPojieNemo

Salam semua,

Nampak macam kemalasan menulis belog menjadi-jadi masuk tahun 2012 ni lahh. Stress sebab busy yang amat-amat. Pagi kerja balik malam sebab kena kurung dalam opis berjam-jam gara-gara OT. Hari Sabtu pun dah tak nampak peluang nak rehat lebih sket sebab kena OT jugak. Alahai. Rindu zaman-zaman belajar. Jeles dengan kawan-kawan yang sambung master sekarang ni. Haishhh.

Tapi takpe, misi tetap misi. Ekceli ada banyak benda yang shaye nak tulis tapi lain kali je lahhh. Simpan semua idea tu dalam kepala. Time lapang nanti shaye cerita banyak okay? Oklahh terus kepada point. Setelah 9 bulan bertunang dan memendam cinta (ewahhhh ayat), insyaAllah kami bakal diijabkabulkan tak lama lagi. Homaiii berdebar sangattt! Betul kata orang, bertunang tu ada banyak dugaannya. Alhamdulilah segala dugaan ditempuh dengan tenang. Tuhan masih menetapkan hati masing-masing untuk tetap bersama.

Segala preparation telah tersedia. Hanya menunggu hari untuk melaksanakan segalanya. Dan shaye akan pastikan semuanya berjalan lancar insyaAllah. Kalau boleh, kita nak berkahwin hanya sekali seumur hidup kann? Jadi kami inginkan yang terbaik untuk melaksanakan majlis kami. Mohon semuanya baik-baik saja. Amin.

Ramai yang menyangka kami akan pilih bulan 3 sebab time tu cuti sekolah kann? Tapi bukan. Kami memilih April untuk diijabkabulkan. 

Kenapa pilih April? 
  1. Majlis merisik adalah pada 10 April 2011, jadi kami pilih April 2012 untuk tempoh setahun secara rasminya bercinta!
  2. Ulang tahun perkahwinan bakal mertua adalah pada 10 April 2012.
  3. Secara kebetulan ulang tahun majlis perkahwinan Mama dengan Abah shaye juga pada bulan April iaitu 15 April.
  4. Ulang tahun kelahiran si dia juga pada April iaitu 11 April!

See? April adalah bulan cinta. Ewahhh! Can't wait!

 
"Setiap kali awak tenung saya, jantung saya berhenti 20 saat"


Di sini, shaye ingin menjemput semua datang memeriahkan majlis kami pada 8 April 2012 (Klang) dan 14 April 2012 (Muar).  Okay siapa yang nak datang nanti shaye pos kan kad. Tapi sila bagi nama dengan alamat di email  : errapazira_86@yahoo.com





Sebarang info terbaru boleh search hashtag #KahwinPojieNemo di twitter.

10 comments:

Qienah said...

cantiknya kad ye..:)
tahniah ye..:)

Liyaa Mf said...

Selamat melayari bahtera. Hehe. Semuga bahagia hendaknya hingga ke hujung nyawa :)

cik aiLebiu said...

dah nak kawen dah dia..congrates dear :D

kinn said...

yeayy kak nemo dah nak kawen! congrats sis! jeless~~ haha ;)

baashah;D said...

congrates! :)

Pupel Liyana said...

tahniah nemo. kad super cantik! eh kita pun orang muo gak :)

cik ems said...

congretss nemo! :)

Ain Dzaya said...

tak lama lagi jadi pengsnti la ye cik nemo..hehe..tahniah!

Inilah jawapan sebenarnya ain tak hupdate belog selama 2 minggu.(entry bergambar).

[sutera kasih] said...

dh mcm retis ya awk nemo hehe
sy jauh maaf xdpt nk pegi, sy kirim doa smga awk & bakal suami sntiasa dlm diberkati dan dpermudahkan segala urusan nikah nnti, amin :)

NanieZara said...

k.zai..i've got ur invitation wedding card...siyesly the card is very owsem!!!!!!

Lazada Philippines