Thursday, August 29

Resepi Diet : Salmon Grill Mudah dan Sedap!

Yehuuu! 

Salam semua,

Oklah kali ni nak share resepi pulak. Maklumlah semenjak jadi bini orang ni tetiba jadi rajin explore resepi-resepi yang tak pernah makan. Kebelakangan ni pulak bebudak opis memasing rajin sangat pakat beli ramai-ramai ikan Salmon, so kite pun taknak terlepas peluang! Ekceli sebelah opis kitorang adalah company pengimport ikan-ikan macam ni, tapi kalau nak beli tak boleh beli sikit-sikit kena beli sekali banyak. Yang bestnya ikan-ikan dia sangat fresh. Dapat murah lagipun. Kalau tak silap beli seekor dalam RM180++ bahagi beberapa keping dapat la dalam around RM18++ untuk 2 keping. Dapatlah merasa ye dakk?

Sekarang ni pulak tengah diet sebab gemuk melampau, makanlah ikan je. Tapi takdelah makan Salmon hari-hari. Mampulah pulak kann! Haha. Masa mula-mula dapat ikan ni serious tak tahu nak masak macam mana, google resepi je uols. Rupanya simple yang amat-amat. Budak sekolah pun pandai masak. So, kite share je lah resepi kite untuk uols. Boleh try nanti kann!


Slurpppp!


Bahan-bahan :
2 keping ikan Salmon
1 sudu minyak zaitun/olive oil
Garam
Lada Hitam
Lada sulah
Serbuk Oregano
Sayur-sayuran (Contoh : Carrot, Brokoli, Kubis, dll)
3 ulas Bawang putih

Cara-caranya :

1. Perapkan ikan Salmon dengan garam, lada hitam, lada sulah, serbuk oregano secukup rasa dalam 5 minit.
2. Panaskan minyak zaitun di atas pemanggang. (kite guna pemanggang ajaib, kalau tak tau sila google)
3. Letakkan ikan Salmon yang telah diperap tadi di atas pemanggang, tunggu sehingga garing dan balik-balikkan ikan supaya ia masak kedua-kedua belah. (berhati-hati supaya ikan tak patah, balikkan hanya bila nampak dah garing)
4. Bila dah masak, ketepikan.

*kalau nak lagi sedap, amik sebiji lemon perahkan atas ikan yang dah siap masak tadi. Pergh!

Untuk sayur-sayuran pula,

1. Tumbuk bawang putih, jangan terlalu hancur dan tumiskan dengan sedikit minyak zaitun.
2. Masukkan segala jenis sayur yang telah disediakan.
3. Perasakan dengan garam secukup rasa. Tambah lada hitam sedikit kalau suka.

Siap dan hiaskan.


See? Senang kannn? Oklah sekian sahaja rancangan memasak kita, jumpa lagi!

Wednesday, August 21

Malas pakai baju kurung nak pergi wedding? Nah Top Dress cantik untuk uols!

Salam uols,

Sekarang ni kann musim kawin-kawin. Lepas raya ni dah start dah banyak gila jemputan kahwin. Kat fesbuk tu haaaa.....berderet jemputan. Gigih gak nak pergi satu-satu majlis kann. Tapi kalau dah membe yang kahwin, jemput pulak tu tak baik kalau tak pergi. Sebabnya kite dah pernah merasa kahwin, bila beriye jemput orang tak datang memang sedih okay. Tapi alhamdulilah masa majlis kite meriah dengan kawan-kawan yang datang. Yang datang dari jauhhh pun ada. Syukur.

Oklahhh dah banyak-banyak sangat wedding nak pergi opkos la kering idea nak pakai baju apa kann, baju kurung dah la itu-itu je takdelah berjenis. Lagipun gegirl-gegirl sekarang dah ramai dah pandai pakai baju labuh ala-ala top dress pastu padankan dengan kain pi wedding. Nampak sopan dan manis sangat. Sekurang-kurangnya takdelah pakai jeans pi wedding, kannnnn? Oklah kat bawah ni ada pelbagai pilihan untuk uols. Kot-kot berkenan ke boleh terus contact kite untuk order.


LD2415 TOP/DRESS RED

 
LD2415 TOP/DRESS 
(PINK, MUSTARD, LIGHT GREEN, BLACK, ROSE RED, RED)

Length: 77 cm
Bust: 74 cm
Shoulder: 30 cm
Sleeve: 51cm
Size: Free Size (Fit S-L)
Material: Cotton + Lycra + Lace
Weight: 0.34kg
Price: RM33 (termasuk postage)
*belt / tali pinggang tidak termasuk


LD2422 FLORAL TOP/DRESS PINK
LD2422 FLORAL TOP/DRESS
(GREEN, MUSTARD, PINK, KHAKI, RED, WHITE)

Length: 74 cm
Bust: 80 cm
Shoulder: 32 cm
Sleeve: 48 cm
Size: Free Size (Fit S-M)
Material: Cotton + Lycra
Weight: 0.35kg
Price: RM35 (termasuk postage)


LD2426 PEPLUM TOP/DRESS ROSE RED
LD2426 PEPLUM TOP/DRESS
(YELLOW, LIGHT BLUE, ORANGE, DARK BLUE, BLACK, RED, KHAKI, ROSE RED)

Length: 61-70 cm
Bust: 78 cm
Shoulder: 26 cm
Sleeve: 56 cm
Size: Free Size (Fit S-M)
Material: Thick Cotton
Weight: 0.37kg
Price: RM35 (termasuk postage)


LD2455 TOP/DRESS NAVY BLUE

LD2455 TOP/DRESS ORANGE

 
LD2455 TOP/DRESS
(DARK PURPLE, ORANGE,  NAVY BLUE, RED, ROSE RED, PURPLE)

Length: 71 cm
Bust: 96 cm
Shoulder: 37 cm
Sleeve: 56 cm
Size: Free Size (Fit S-XL)
Material: Cotton + Lycra
Weight: 0.37kg
Price: RM35 (termasuk postage)
*belt / tali pinggang tidak termasuk


LD2481 TRIBAL PEPLUM TOP/DRESS RED

LD2481 TRIBAL PEPLUM TOP/DRESS
(LIGHT BLUE, WHITE, PINK, MUSTARD, RED, BEIGE)

Length: 61-73 cm
Bust: 80 cm
Shoulder: 35 cm
Sleeve: 48 cm
Size: Free Size (Fit S-L)
Material: Cotton + Lycra
Weight: 0.36kg
Price: RM39 (termasuk postage)

LD2512 FLORAL TOP/DRESS MUSTARD

LD2512 FLORAL TOP/DRESS
(BLACK, RED, ROSE RED, DARK BLUE, MUSTARD)

Length: 92 cm
Bust: 96 cm
Shoulder: 40 cm
Sleeve: 44 cm
Size: Free Size (Fit S-L)
Material: Cotton + Lycra
Weight: 0.36kg
Price: RM39 (termasuk postage)
*belt / tali pinggang tidak termasuk

LD2714  TOP/DRESS GREEN

LD2714  TOP/DRESS LIGHT PURPLE
LD2714  TOP/DRESS
(BLACK, GREEN, GREY, LIGHT PURPLE, YELLOW, LIGHT BLUE, PURPLE, RED, COFFEE, ROSE RED)

Length: 80-108 cm
Bust: 94 cm
Shoulder: 36 cm
Sleeve: 56 cm
Size: Free Size (Fit S-L)
Material: Cotton + Lycra
Weight: 0.39kg
Price: RM35 (termasuk postage)

LD2730  TOP/DRESS ROSE RED


LD2730  TOP/DRESS
(ORANGE, BLUE, ROSE RED, TURQUOISE, RED, MUSTARD)


Length: 86 cm
Bust: 125 cm
Shoulder: 45 cm
Sleeve: 67 cm
Size: Free Size (Fit S-XXL)
Material: Cotton + Lycra
Weight: 0.35kg
Price: RM39 (termasuk postage)

LD2731  TOP/DRESS BLUE
LD2731  TOP/DRESS
(BLACK, YELLOW, PURPLE, BLUE, BROWN, RED, ROSE RED) 

Length: 82 cm
Bust: 106 cm
Shoulder: 42 cm
Sleeve: 60 cm
Size: Free Size (Fit S-L)
Material: Cotton + Lycra + Net
Weight: 0.35kg
Price: RM39 (termasuk postage)


Tak payah pandang kiri-kanan, meh order!!

Email : errapazira_86@yahoo.com
Whatsapp/ mesej (sahaja) : 010-2776206

Jangan lupa isi detail di bawah utuk order :
Nama -
Alamat -
No Tel -
Kod Item -


Tenkiu kerana membeli-belah di belog kite.

Tuesday, August 20

Hari tu baju long sleeve, kali ni handbag pulak buat tatapan!

Salam semua,

Tanpa melengahkan masa oklah oklah straight to the point, ni semua stock dari Zeera Boutique kite ambik buat tatapan uols. Kat fesbuk kemain tak sempat nak update segala stock baru maka update la sikit-sikit kat belog diri sendiri. Kemudian baru update kat fesbuk. Ye dak??

Ekceli handbag kite update ni semua yang nampak cantik di mata kite dengan hajat nak grab jugak bila dapat gaji nanti. Kira semua ni favourite lah! Kalau uols nak belikan pomboleh jugak. Handbag ni sesuai dipakai oleh semua lapisan. Student pomboleh, Mak-mak dara pun boleh, makcik-makcik pomboleh, semua bolehlah. Oklah taknak tulis banyak-banyak, uols boleh usha-usha kot-kot ada yang berkenan. Harga jangan risau, semua kite dah nego baik punye dengan supplier. Kalau nak, inform kite cepat-cepat tau sebab barang memang cepat sangat out of stock disebabkan permintaan ramai. Ewah!


HB3210 SINGLE SHOULDER BAG - BLUE

HB3210 SINGLE SHOULDER BAG - PINK
*updated : OUT OF STOCK

*bahagian dalam handbag*

*bahagian luar handbag*

HB3210 SINGLE SHOULDER BAG - RED

HB3210 SINGLE SHOULDER BAG - YELLOW

Material : PU Leather
Length : 41cm
Height : 29cm
Bottom Width : 12cm
Weight : 900g
Price : RM45 (termasuk postage)



HB3276 BONIA INSPIRED BAG - COFFEE

HB3276 BONIA INSPIRED BAG - WHITE

Material : Quality Artificial Leather
Length : 45cm
Height : 27cm
Bottom Width : 18cm
Weight : 1.10 kg
Price : RM59 (termasuk postage)



HB3272 MULTI FUNCTION BAG - WHITE
HB3272 MULTI FUNCTION BAG - BLACK
 *updated : OUT OF STOCK


HB3272 MULTI FUNCTION BAG - PINK


*bahagian dalam handbag*


 
HB3272 MULTI FUNCTION BAG - PURPLE
*updated : OUT OF STOCK

Material : Quality Artificial Leather
Length : 30cm
Height : 23cm
Bottom Width : 12cm
Weight : 0.75 kg
Price : RM59 (termasuk postage)




HB3166 COACH INSPIRED BAG - COFFEE
*updated : OUT OF STOCK

HB3166 COACH INSPIRED BAG - KHAKI

Material : Quality Canvas
Length : 42cm
Height : 25cm
Bottom Width : 12cm
Weight : 950g
Price : RM49 (termasuk postage)


HB3206 GUCCI INSPIRED BAG - BLACK 2


HB3206 GUCCI INSPIRED BAG - BLUE


 

HB3206 GUCCI INSPIRED BAG - BLUE

Material : Quality Canvas
Length : 32cm
Height : 28cm
Bottom Width : 17cm
Weight : 790g
Price : RM59 (termasuk postage)

Berminat???
Email : errapazira_86@yahoo.com
Whatsapp (sahaja) : 010-2776206

Jangan lupa isi detail di bawah utuk order :
Nama -
Alamat -
No Tel -
Kod Item -


Tenkiu kerana membeli-belah di belog kite.

Saturday, August 17

Lagi update stock untuk Paisley / Tribal Aztec Long Sleeve Top!!

Salam semuanya!

Oklah oklah disebabkan ramai duk email tanya-tanya dan nak beli semalam dalam entri Ada yang berminat ke dengan Paisley / Tribal Aztec Long Sleeve Top? , kite dengan berbesar hati nak update stock lagi untuk tatapan mata uols. Mana tahu dari mata jatuh ke hati terus nak membeli. Ye dak?? *masih lagi mata ke bawah sambil duduk bersimpuh kuis-kuis lantai*

Uols jangan risau, kalau semalam rasa baju tak berapa nak cantik. Hari ni kite bagi pilihan yang lagi cantik-cantik sikit dari semalam. Esok? Tak tahu lagi. Hihi. Oklah semuanya lengan panjang, senang dipakai di mana-mana pun. Sesuai jugak dipadankan dengan apa-apapunnn! Yang ni semua berapa harga??

Setelah nego-nego baik punya dengan supplier, kite dapat murah jugeeeee. RM39 sahaja termasuk postage untuk setiap baju! Amacam? Muka semua ada senyummmm tak? Hihi.




LD2582 (Beige, Apricot,  Blue)




LD2583 (Brown, Purple,  Blue, Green)



LD2585 (Dark Blue, Black)


 

LD2586 (Dark Blue, Peach, Orange, Beige)


LD2588 (Beige, Brown, Red, Blue, Turquise)



LD2591 (Beige, Maroon, Dark Blue, Brown)



LD2594 (Blue, Apricot, Green)




LD2602 (Peach, Green, Mustard, Grey, Blue, Red)


Material - Cotton
FREE SIZE - (Fit S - L)
Measurement - Length 62cm / Bust 100cm / Shoulder 40cm / Sleeve 54cm

Berminat???
Email : errapazira_86@yahoo.com
Whatsapp (sahaja) : 010-2776206

Jangan lupa isi detail di bawah utuk order :
Nama -
Alamat -
No Tel -
Kod Item -


Sekian Terima Kasih daun keladi. Hihi.
Lazada Philippines