Wednesday, September 25

Dulu Zeera Boutique, sekarang Zeera Store!

Heyhooooo semua!

Assalamualaikum.

Oklah malas nak taip intro merapik, straight to the point nak kepochi kat uols yang sekarang Zeera Boutique dah ada Instagram! Yelahhh kesian kat kite yang gigih nak hapdet segala stock kat belog, kadang-kadang kat fesbuk. Pening kepala nak handle. So maybe pasnih nak fokus kat Instagram jek cuma biasalah mula-mula kann, kena kumpul balik followers. Pastu nak hapdet segala stock atau item baru yang memikat hati para customer untuk membeli-belah dengan jayanya.

Dulu Zeera BOUTIQUE, kenapa sekarang pepoyo nak tukar nama  jadi Zeera STORE?

(jeling dulu sebelum menjawab)

Oklah ekceli, first kita kenalkan Zeera Boutique memang tujuannya menjual baju-baju ladies korea kpop segala, then lama-lama bisnes tu berkembang jual la macam-macam. Dari baju-baju ladies kepada handbag, baju baby, dan sebagainya. Share partner kite siap promote Shaklee dalam tu. Boleh? Haha!

Dats why la untuk Instagram kite terus tukarkan ia kepada Zeera Store. Sebab dalam tu kite tak fokus jual satu benda je, kite akan jual segala benda, daripada baju-baju pre-loved kite, baju-baju fashion, baju baby, couple tee, handbag, aksesori dan macam-macam lagi. Semuanya dalam perancangan dan sedang berjalan dari masa ke semasa.

Contohnya macam barang-barang kat bawah ni :




So sesiapa yang nak kite jualkan barang-barang menarik macam dalam gambar ni bolehlah email kite, boleh deal sesama. Kalau sesiapa yang tawarkan konsep dropship lagi bagus, lagi kite suka sebab senang. Maklumlah kite selalu busy dengan kehidupan. Boleh? Haha.


Oklah wish me luck!

Siapa yang belum follow Zeera Store, boleh follow sekarang! Support le sikit ye dak?  (~___^)v


Instagram : 
KLIK SINI ------> ZEERA STORE

Monday, September 23

Freebies : Background Freebies & Cara Menukar Background Blog

Salam uols,

Hari ni boring-boring buat freebies untuk uols. Nah amiklah background mana yang uols berkenan. Agak-agak ada yang nak request color lain boleh komen pada entri ni okay! Bila-bila free kite tukarkan terus untuk uols. Oklah Happy Monday uols! Huwargggggggh! *lemau*

Macam mana nak copy background?
Right Click > Save 

Macam mana nak letak background kat belog?

1. Klik Design> Template > Customize 
2. Klik tab Background, keluar benda alah ni :


3. Klik pada Remove Image then klik OK.


4. Klik Upload Image, upload mana-mana background yang uols dah save tadi then klik DONE!
5. Siap! View dulu blog samada ok ke tidak dengan background uols.


Background Love Vintage

Background Polka dots Blue

Background Polka dots Green

Background Polka dots Light Green

Background Polka dots Dark Green

Background Polka dots Orange

Background Polka dots Peach

Background Polka dots Pink

Background Polka dots Purple

Background Polka dots Yellow

Background Tribal 1

Background Tribal 2

Background Tribal 3

Background Zig Zag 1

Background Zig Zag 2

Background Zig Zag 3

Background Zig Zag 4

Background Zig Zag 5

Background Zig Zag 6

Ok dah habis, nak request pomboleh. Selamat menukar background!

Tuesday, September 17

Lovely Top Dress Updated lagi!!

Salam semua,

Oklah stok baru dah tiba, bolehlah uols cuci mata membeli-belah ye. Tamo story panjang-panjang kalau uols nak boleh contact kite. Actually ada banyak baju-baju lain tapi yang ni kite pilih baju-baju yang kite berkenan sahaja. Nanti kite updated stok baru lagi okay. Stay tuned!


LD2478 RED
LD2478 (BLUE, ORANGE, NAVY BLUE, RED, MUSTARD, PURPLE, ROSE RED, TURQUOISE)
*Updated : Tinggal RED color saje. Yang lain sold out. T__T

Length: 82 cm
Bust: 130 cm
Shoulder: 41 cm
Sleeve: 43 cm
Size: Free Size (Fit XXL)
Material: Cotton + Lycra
Weight: 0.38kg
Price: RM49 (termasuk postage)


LD2822 BLACK

LD2822 RED


LD2822 (BEIGE, BLACK, DARK BLUE, BLUE, RED, WHITE)

Length: 70 cm
Bust: 102 cm
Shoulder: 38 cm
Sleeve: 57 cm
Size: Free Size (Fit L)
Material: Quality Cotton
Weight: 0.33kg
Price: RM39 (termasuk postage)



LS2816 TOP & SKIRT BLACK


LS2816 TOP & SKIRT (APRICOT, BLACK, BLUE, YELLOW, ORANGE, BROWN, BEIGE, RED, COFFEE, ROSE RED)

TOP
Length: 105 cm
Bust: 108 cm
Shoulder: 40 cm
Sleeve: 58 cm
Size: Free Size (Fit Up to Small L)
Material: Cotton + Lycra + Net

SKIRT
Length: 100 cm
Waist: 68-96 cm (Stretchable)
Size: Free Size
Material: Cotton + Lycra

Weight: 0.75kg
Price: RM59 (termasuk postage)

LS2832 TOP & SKIRT BLUE


 LS2832 TOP & SKIRT ROSE RED
LS2832 TOP & SKIRT (BLUE, GREY, RED, PURPLE, ROSE RED)

TOP
Length: 60 cm
Bust: 100 cm
Shoulder: 36 cm
Sleeve: 52 cm
Size: Free Size (Fit Up to L)
Material: Cotton + Lycra

SKIRT
Length: 105 cm
Waist: 64-74 cm (Stretchable)
Size: Free Size
Material: Cotton + Lycra

Weight: 0.75kg
Price: RM59 (termasuk postage)


Email : errapazira_86@yahoo.com
Whatsapp/ mesej (sahaja) : 010-2776206

Jangan lupa isi detail di bawah utuk order :
Nama -
Alamat -
No Tel -
Kod Item -


Tenkiu kerana membeli-belah di belog kite.

Sunday, September 15

CLEARANCE SALE : Updated Pre-Loved lagi dan lagi.

*Updated 30-8-13

Tak tahan tengok baju-baju ni terperap dalam almari, kite nak buat CLEARANCE! Semua dah siap-siap diskaun murah gila, kalau nak sila :
Email : errapazira_86@yahoo.com
Whatsapp : 010277620

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Salam Ramadhan buat semua,

Pengumumannn! Ada baju lagi nak letgo. Sebab? Dah penuh almari dek baju-baju yang dah tak nak pakai. Sebab tak nak pakai? Biasalah, sebab kegemukan. Takpun sebab lengan pendek + jenis tak berapa suka pakai inner. So, nak jual la beberapa helai lagi. Kot-kot ada yang nak beli ye dak? Dun wurry, baju kite wangiii. Heeeeeee!

Kod : ZF006
Color : Black + Gold
Harga asal : RM49
Harga jual : RM29 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM19 sahaja

Kondisi masih baik, pakai beberapa kali je. Ada la dalam 3 4 kali. Itu pun pakai time perut kempis, buncit sikit terus simpan baju ni terperap dalam almari. Ok next!


Kod : ZF010
Color : Pink + Putih
Harga asal : RM39
Harga jual : RM19 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM10 sahaja 

Kondisi pun masih baik. Menyesal beli sebab stripe dia mendatar. Tak seswai untuk badan macam ni. Sob sobs! Baju ni sesuai untuk orang kurus-mulus! Yang ni saiz L, tapi takla besar mana.  Baju yang ni pakai dua kali je ye uols. Ok next!


Kod : ZF011
Color : Pink
Harga asal : RM69
Harga jual : RM45 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM35 sahaja 

Sedih nak cakap. Yang ni adalah baju kegemaran ye. Bila pakai terasa macam princess comel. Sebab dia dress. Pakai pun ada dalam 3 kali. Jarang pakai, hanya pakai bila pegi tempat special atau event besar je. Ewah! Labuh dia paras bawah lutut kalau jenis pendek. Kalau tinggi mungkin tak labuh sangatlah. Sebab tak boleh pakai adalah faktor kegemukan dan mahukan imej yang lebih kesopanan. (jenis tak suka pakai inner)


Kod : ZF012
Color : Pink
Harga asal : RM39
Harga jual : RM25 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM10 sahaja 

 Updated : Telah dijual.

Baju ni pun pakai sekali je uols. Itu pun puas menahan napas. So, daripada simpan-simpan kasi letgo je lah. Kain jenis chiffon, pastu kat lengan dia rupa macam gambar kat atas ni. Contoh rupa baju bila pakai kat bawah ni. Masa ni menjayakan photoshoot bersama tahun lepas kot.

*Ececeh*

Kod : ZF013
Color : Black
Harga asal : RM49
Harga jual : RM25 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM10 sahaja 

Boring dah tengok baju ni, so nak letgo jugak. Kondisi masih baik walaupun agak lama sikit. Labuh sampai atas peha. Kalau uols jenis tinggi, mungkin tak labuh sangat kot dan sebaliknya.


Kod : ZF014
Color : Grey
Harga asal : RM49
Harga jual : RM29 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM19 sahaja 

Baju favourite jugak ni. Tapi sebab ia lengan pendek, malas nak pakai. Baju ni labuh jugak, paras atas lutut. Kondisinya masih baik dan jarang pakai.



Kod : ZF015
Color : Purple Manggis (boleh? Haha)
Harga asal : RM49
Harga jual : RM29 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM19 sahaja 

Baju ni baju kerja. Pakai jarang-jarang jugak. Sekarang lagi la tak pakai. Sebab? Lengan pendek. Tak suka pakai inner, nak pakai dengan cardian lagi la tak sesuai sebab luar dia memang sekali ala-ala cardigan. Boleh butang baju atau bukak. Dua2 pun nampak cantik.


Kod : ZF016
Color : Black
Harga asal : RM49
Harga jual : RM29 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM19 sahaja 

Baju ni baju kesayangan. Cantik bila pakai dengan belt. Baju ni memang selesa kalau nak pakai kat mana-mana. Kain jenis chiffon. Sebab nak jual? Lengan pendek. Harap maklong.


Kod : ZF017
Color : Blue + Red
Harga asal : RM45
Harga jual : RM25 sahaja (termasuk pos)
Harga diskaun : RM10 sahaja 

Baju kesayangan juga. Baju ni saiz L tapi tak nampak besar sangat cuma longgar sikit + selesa bila pakai. Kondisi masih baik sebab tak selalu pakai jugak.

Ok habis. Next? Tunggu sajeeeeeee! Kalau pre-loved baju lelaki ada yang sudi nak beli tak???? Oklah siapa yang rasa-rasa berminat nak beli boleh hubungi kite okay. Either by email atau text/whatsapp.

Email : errapazira_86@yahoo.com

Whatsapp : 0102776206


Beribu-ribu terima kasih!
Lazada Philippines