Friday, January 10

Berjinak-jinak buat handmade card.

Salam,

Ehemmmmm. Happy New Year uols! *wish tanpa rasa bersalah maklumlah dah masuk hari ke-sepuluh baru terhegeh-hegeh nak wish*. Actually nak hapdet belog dah lama tapi malas. Acane tuh? Azam 2014? Takde pun. Boleh? Oklah jawapan pun macam nak mintak kena lempang je kan. Baik tak payah hapdet buat sakit hati je kan. Oklah, azam 2014 memang takde pun cuma setiap tahun memang kite berazam nak jadi lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya. Nak capai segala wishlist yang tak lepas-lepas termasuklah azam nak buat anak secepatnya. Eh?

Oklah tanpa melengahkan masa, semenjak kite join gathering ala-ala kelas craft hari tu kan...sikit-sikit buat kad. Sikit-sikit buat kad. Hari-hari pun search kat google, tengok kat youtube idea-idea nak buat handmade card. Memang seronoklah sebab kite banyak sangat belajar benda baru, benda yang melibatkan kreativiti pulak tu. Masalahnya bukan kite je, laki pun turut share benda yang sama. Sikit-sikit email kita tunjuk contoh2 atau idea-idea yang menarik. 


Kad yang kite hasilkan. Omey tak?

Alhamdulilah laki pun memang very supportive. Samalah dengan kite cuma banyak complain je kalau dia bazir-bazir barang. Yelahh barang-barang nak buat kad ni bukan murah. Pening kepala kite. Tapi kalau dah suka, beli je pejamkan mata. Paling best kalau salah sorang kata nak buat kad sebab ada org tempah, sorang lagi mesti menyibuk duduk bersila nak buat kad jugak. Hihi. Ok jom usha kad-kad yang kitorang buat. Masih tahap beginner ni. 


Yang ni kite buat sebab tengah boring.


Ha, yang ni husband kite buat. (masa gathering)


Ni pun sama.


Yang ni pun dia buat.


Haaaa, yang ni kite buat sebab ada kawan kite order.


Yang ni husband kite yang buat gara-gara temankan kite buat kad.


Yang ni husband kite buat bagi kat kawan dia.


Yang ni pun dia buat.


Yang kite malas rotate ni pun dia yang buat.


Ok yang ni kite buat ada kawan tempah.

Kite pun masih baru nak kenal quilling, stamping, emboss, diecut dan macam-macam lagi teknik baru yang best gila kalau nak belajar. Dah ada kawan-kawan yang hebat buat kad, lepas ni kalau diorang invite kena join projek-projek diorang.

So, amacam? Ok tak? Kalau nak banding dengan orang yang mahir buat kad memang bezala kreativiti diorang. Kite pun masih belajar nak buat something yang kite suka. Maybe boleh gunakan untuk bisnes pulak ke kann? Belum cuba belum tahu. Apepun thanks kat semua yang komen pasal kad tak seberapa kite ni kat Instagram atau Facebook. InsyaAllah kite akan cuba menghasilkan kad yang lebih menarik lepas ni.

2 comments:

Iola said...

wow comel la....awak buat quilling juga ek..sangat cantik

dilakhir said...

pandai nye buat cantik sangat..

Lazada Philippines